Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 11:03:14 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | κινηματογραφος | "Ραντεβού στο cinema" με τους Μεγάλους Δημιουργούς.

"Ραντεβού στο cinema" με τους Μεγάλους Δημιουργούς.

cINEM.mama-turns-100-Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών από το δήμο Ζωγράφου...Σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου προβάλλεται η ταινία «Η μαμά κλείνει τα 100» Carlos Saura,1979...

...Λίγα λόγια «..στο παλιό σπίτι μιας οικογένειας θα γιορταστούν μ' ένα οικογενειακό δείπνο, τα εκατοστά γενέθλια της γιαγιάς. Με αυτή την αφορμή, καταφθάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας, εκτός από ένα, που έχει πεθάνει, αλλά διατηρεί τη θέση του στο τραπέζι. Μετά από τις πρώτες εκδηλώσεις χαράς, η ατμόσφαιρα στο σπίτι αρχίζει να φορτίζεται. Πάθη, θυμοί, μίση και νευρώσεις δημιουργούν ένα κλίμα που θα οδηγήσει στο σημείο κάποια από τα μέλη της οικογένειας να συνωμοτήσουν για να σκοτώσουν τη γιαγιά και να την κληρονομήσουν..»
Διάρκεια: 95 λεπτά ώρα έναρξης : 6.00μ.μ.

...Στις 9μ.μ. ακολουθεί η προβολή της ταινίας «Η ΚόκκινηΈρημος» (Il Deserto Rosso), του Michelangelo Antonioni, 1964...

...Λίγα λόγια «..η Τζουλιάνα, σύζυγος μηχανικού και μητέρα ενός παιδιού, με μια απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν της, βρίσκεται σε κατάσταση αποξένωσης από το περιβάλλον της. Προσπαθεί να πιαστεί απεγνωσμένα από κάπου, και ξεκινά με τον Κοράντο, συνάδελφο του άνδρα της, μια ερωτική σχέση..»
Αλλοτρίωση και σύγχρονο βιομηχανικό περιβάλλον σε μια ταινία που άφησε εποχή για τη λειτουργική χρήση της έγχρωμης φωτογραφίας.
Διάρκεια: 120 λεπτά

...Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 20.00 «Ούλοι εμείς, εφέντη» του Λεωνίδα Βαρδαρού, 1998

...Λίγα λόγια «..μετά το τέλος του Εμφύλιου, μια ομάδα ανταρτών μένει για έξι χρόνια απομονωμένη στα βουνά της Ικαρίας..»
Ενδιαφέρον θέμα, κατάφερε να συγκινήσει το κοινό με τις ανάλογες μνήμες της Ελληνικής Αριστεράς.
Διάρκεια: 108 λεπτά..Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη

...Τις ταινίες προλογίζει ο Γιάννης Καραμπίτσος (σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου) ο οποίος και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό και τους δημιουργούς μετά από κάθε προβολή.

...Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου.

***info: «Cine ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ»
Δ/νση: Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13, (πλ. Γαρδένια), Ζωγράφου
τηλ. επικοινωνίας: 210-7713802, 210-7481396

Σχόλια:

Powered by Web Agency