Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 04:46:31 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | τεχνολογια | Το Facebook σκέφτεται να «κρύψει» τα likes.

Το Facebook σκέφτεται να «κρύψει» τα likes.

facebookΤο Facebook ενδέχεται να σταματήσει να προβάλει δημοσίως τον αριθμό των «likes» που συνοδεύουν τις αναρτήσεις των χρηστών του.

Τον σχεδιασμό αυτό επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Σχεδιάζουμε να κρύψουμε τον αριθμό των "likes" στο Facebook», είπε χαρακτηριστικά.

Εφόσον αυτό συμβεί, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο και να κάνουν «like» σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι έχουν κάνει «like».

Αυτή η αλλαγή υποτίθεται ότι θα μειώσει την πίεση των χρηστών να κερδίσουν την επιδοκιμασία των άλλων μεταφέροντας έτσι την προσοχή στο περιεχόμενο των αναρτήσεων κι όχι στη δημοτικότητά τους.

Το Facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα «likes» έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.

Το Twitter επίσης δοκίμασε αυτή τη μέθοδο, αλλά διαπίστωσε ότι οι χρήστες του μέσου αυτού ενδιαφέρονται λιγότερο για tweets όταν δεν συνοδεύονται από στατιστικά στοιχεία δημοτικότητας τους.

«Όταν αφαιρείς αυτούς τους δείκτες, οι άνθρωποι συμμετέχουν λιγότερο», είχε πει τον Αύγουστο ο Κέιβον Μπέικπουρ, διευθυντής προϊόντων του Twitter, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

Σχόλια:

Powered by Web Agency