Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 01:39:22 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Λεων. Γρηγοράκος : Στο Κίνημα Αλλαγής ένας φεύγει και εκατό έρχονται...

Λεων. Γρηγοράκος : Στο Κίνημα Αλλαγής ένας φεύγει και εκατό έρχονται...

GRHGORAKOS.8Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30»
1. Για το ΚΙΝΑΛ :

....Στο Κίνημα Αλλαγής ένας φεύγει και εκατό έρχονται. Είμαι άνθρωπος της κοινωνίας και μπορώ να αντιληφθώ τον παλμό της. Στις συγκεντρώσεις μας βλέπω τρομερή διαφορά ως προς την προσέλευση του κόσμου. Το ίδιο και στην καθημερινή μου συναναστροφή με τους πολίτες. Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα μεγάλο προβάδισμα. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πολύ κάτω του και γι΄ αυτό προσπαθεί αυτόν τον καιρό, με τις ανερμάτιστες πρακτικές του, να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα. Το Κίνημα Αλλαγής έχει έναν αυτόνομο πολιτικό λόγο. Έχουμε χαράξει μια άλλη πορεία. Όταν η χώρα ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής κάναμε συμβιβασμούς για το καλό του τόπου και δεχτήκαμε να συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία. Η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος έχει πια τελειώσει. Στην πολιτική δεν υπάρχουν συμψηφισμοί. Μια κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη δεν πρέπει να αποκτά την ψυχολογία μιας καθεστωτικής κυβέρνησης. Στον δυτικό κόσμο τα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με την ακροδεξιά και ακολούθησε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Είναι μια Βαβέλ πολιτικής και πολιτικών, που πρέπει πια να αποδεχτεί ότι θα φύγει...

2...Το χαμένο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στην εξουσία για τρία πράγματα. Πρώτον, γιατί είπε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο. Δεύτερον, λόγω του ηθικού πλεονεκτήματος. Τρίτον, λόγω του συνθήματος "τελειώνουμε με το παλαιό". Αυτό ήταν το τρίπτυχό του. Σήμερα, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Στην Εφημερίδα των Συντακτών, σε σχέση με το ηθικό ζήτημα, ο νέος διευθυντής σύνταξης, κ. Σωτήρης Μανιάτης αναφέρει: "Δεν προβληματίζει κανέναν το γεγονός ότι εκταμιεύεται από έναν πολιτικό -και μάλιστα υπουργό- ένα ποσό τέτοιου ύψους ως καταναλωτικό δάνειο, δηλαδή μετρητά στο χέρι, σε μια προεκλογική χρονιά;" Αυτό είναι το θέμα κατά την άποψή μου...

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ "Η Φωνή της Ελλάδας"

1...Η ψευδο- κεντροαριστερή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ
Τα πρόσωπα παράγουν πολιτικές. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε τη θέση του με τη δήλωση που έκανε. Εξάλλου και η ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ πριν δύο εβδομάδες ήταν πολύ καλή. Όλα όσα πήγαν να του φορτώσουν δεν είχαν καμία βάση. Το συνέδριο του Μαρτίου θα αποτελέσει μια καινούργια αρχή για το Κίνημα Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει πολλά πράγματα στην κοινωνία, στην υγεία, στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτος, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όσο και να θέλουν κάποιοι να οικειοποιηθούν τα επιτεύγματά του, δεν έχουν καμία τύχη. Τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Συμφωνία των Πρεσπών και τα αλλότρια συμφέροντα, τα οποία εκπροσώπησαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο. Αλήθεια, που είναι αυτή η ψυχή, την οποία είχε στην αγκαλιά του ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι προχθές; Αναρωτιέμαι ποιος κεντροαριστερός μπορεί να συνυπάρχει με τον Πολάκη, τον "Ρασπούτιν" ή την Παπακώστα. Ο κ. Μωραϊτης ήταν ένα παιδί που δεν είχε σχέση με την πολιτική. Ήταν ένα ετερόφωτο παιδί, που ήθελε να είναι στο περιβάλλον του Άκη και ήταν της προσκολλήσεως στην εξουσία. Από την άλλη, ο κ. Τόλκας υπήρξε μια εξέχουσα φιγούρα των "κηπουρών" του Γιώργου Παπανδρέου. Τώρα, επειδή δεν θα μπορούσαν να βγουν βουλευτές, πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας παίρνει "υπολείμματα" από κάθε χώρο, της κεντροαριστεράς, των ΑΝΕΛ, του καραμανλισμού. Η απόπειρα του κ. Τσίπρα να συγκριθεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μια εξέχουσα διεθνή προσωπικότητα, είναι μια γελοιότητα.

2...Καταλυτική για την πορεία της χώρας η απόφαση του λαού στην κάλπη
Προσωπικά, δεν θέλω να πάω ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Αν ο λαός μας δώσει στις επικείμενες εκλογές ένα ποσοστό που θα μας επιτρέψει να παίξουμε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, έχει καλώς. Διαφορετικά, στο σπίτι μου. Δεν θα γίνω "τσόντα" κανενός. Αν το ποσοστό δεν είναι ικανοποιητικό, ο φορέας μας θα πρέπει να δει με σοβαρότητα τι πρέπει να κάνει. Αν ο κόσμος δεν μας εμπιστευτεί, ο χώρος μας δεν θα χαθεί αλλά εμείς δεν θα μπορέσουμε πια να είμαστε οι εκφραστές του. Όλα εξαρτώνται από τη δύναμη που θα δώσει ο λαός σε κάθε κόμμα. Εμείς ζητάμε ένα διψήφιο ποσοστό για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα Ελλάδα. Προσωπικά, θέλω ένα κεντρώο χώρο, που θα εκφράζει το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική αλληλεγγύη. Θέλω το κράτος να παράγει περισσότερο πλούτο, που θα διανεμηθεί και στις κοινωνικές ομάδες που έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Είμαι εκ πεποιθήσεως μεταρρυθμιστής, κεντροαριστερός. Ο τόπος έχει ανάγκη έναν τέτοιο χώρο, χωρίς μεθοδεύσεις και αθλιότητες. Χρειάζονται καθαροί πολιτικοί, χωρίς αμφιθυμίες. Αν η σοσιαλδημοκρατία δεν αλλάξει πρόσωπο και δεν επαναφέρει τις αρχές της, με στόχο τη μείωση της λιτότητας στην Ευρώπη, δεν έχει καμία τύχη. Το κακό με τη χώρα σήμερα είναι ότι το πρότυπο που προβάλλει έχοντας στο κυβερνητικό συμβούλιο ένα πρόσωπο σαν τον Πολάκη -που δεν απέχει σε φρασεολογία και σε στάση ζωής από τον γκεμπελισμό, τον τραμπουκισμό- διώχνει τους ψηφοφόρους από την αριστερά και τους ωθεί στην ακροδεξιά.

Σχόλια:

Powered by Web Agency