Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 04:19:09 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | ΗΠΑ : Κοστίζει πολύ το Γκουαντάναμο...

ΗΠΑ : Κοστίζει πολύ το Γκουαντάναμο...

GUANTANAMOΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε χθες Τετάρτη τη δυσαρέσκειά του για το κόστος λειτουργίας της αμφιλεγόμενης φυλακής του Γκουαντάναμο στην Κούβα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το θέμα...

Ο Τραμπ, που είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η φυλακή αυτή θα πρέπει να μείνει ανοικτή, αρνήθηκε να πει τι θα ήθελε να γίνει με το Γκουαντάναμο τώρα.

"Η λειτουργία της κοστίζει μια περιουσία και πιστεύω ότι είναι παράλογο", δήλωσε στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα είχε δεσμευθεί ότι θα απομακρύνει όλους τους κρατούμενους από το Γκουαντάναμο και ότι θα κλείσει τη φυλακή μέχρι το τέλος της θητείας του, όμως δεν τα κατάφερε.

"Οπότε μας έχει ξεμείνει", τόνισε ο Τραμπ. "Αναλάβαμε ό,τι έχει απομείνει και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα: θα πρέπει να λάβουμε μερικές αποφάσεις".

Στη διάρκεια της προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους υπήρξαν διεθνείς αντιδράσεις για το Γκουαντάναμο καθώς οι ΗΠΑ κρατούσαν εκεί εκατοντάδες ανθρώπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Σχόλια:

Powered by Web Agency