Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 01:47:16 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | ευρωπαϊκη ενωση | Βρετανία : Οι Εργατικοί είναι πιθανόν να υποστηρίξουν ένα δημοψήφισμα για τη συμφωνία της Μέι.

Βρετανία : Οι Εργατικοί είναι πιθανόν να υποστηρίξουν ένα δημοψήφισμα για τη συμφωνία της Μέι.

BRETANIA.KORMPINΟ ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει μια πρόταση βουλευτών που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit αν η τελευταία εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

.....Η Μέι αναμένεται να θέσει και πάλι σε ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δύο από τους υπουργούς της κυβέρνησής της άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι η συντηρητική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτή την ψηφοφορία μόνο αν διαθέτει την απαραίτητη υποστήριξη για να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

....Ο Κόρμπιν, που εμφανίζεται απρόθυμος να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, λέει εδώ και καιρό ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει αυτό που αποκαλεί ένα «εκτρωματικό» Συντηρητικό Brexit.

....Σήμερα, ο Κόρμπιν είπε πως οι Εργατικοί πιθανότατα θα υποστηρίξουν μια πρόταση, ή μια τροπολογία, δύο βουλευτών των Εργατικών, του Πίτερ Κάιλ και του Φιλ Γουίλσον, με σκοπό μια «επιβεβαιωτική ψηφοφορία» αν η συμφωνία της Μέι εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

«..Ναι, θα την υποστηρίξουμε αλλά προφανώς θα πρέπει να δούμε τη διατύπωσή της», δήλωσε στο Sky News και πρόσθεσε πως οι Εργατικοί δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία της Μέι. «Η προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε δεν θα ηττηθούμε την 29η Μαρτίου»

...Ο Κόρμπιν αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πίεση από μέλη του κόμματός του να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας στην ΕΕ αλλά φοβάται ότι θα απομακρύνει τους ψηφοφόρους των Εργατικών που υποστήριξαν το Brexit...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency