Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 03:46:08 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | "Η ουσία της υπόθεσης Novartis είναι ότι πρόκειται για σκάνδαλο, για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος..."

"Η ουσία της υπόθεσης Novartis είναι ότι πρόκειται για σκάνδαλο, για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος..."

ADONIS.NOBARTIS«Το ζήτημα δεν είναι αν θα χαρακτηρίσουμε την υπόθεση Novartis ως μεγάλο, τεράστιο ή το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Το θέμα και η ουσία είναι ότι πρόκειται για σκάνδαλο. Πρόκειται για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για το κλέψιμο από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ»..

***Παραθέτουμε τα κύρια αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη δημοσιογράφο Φ. Μαυραγάνη:

«Ο κ. Παπαδημητρίου είναιδιαχρονικά 'λαγός' του Μητσοτάκη και της ΝΔ»

«Ο κ. Παπαδημητρίου είναι πρώην δημοσιογράφος, τώρα βουλευτής και διαχρονικά 'λαγός' του Μητσοτάκη και της ΝΔ. Επειδή ξέρει να χειρίζεται καλά την ελληνική γλώσσα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό που είπε ήταν εκ παραδρομής. Θυμίζω ότι η τοποθέτησή του ήταν: 'το νερό, δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φθηνό'. Επί της ουσίας, προανάγγειλε την αύξηση της τιμής του νερού. Το νερό είναι ένα βασικό κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να φτάσουμε να πούμε 'το νερό νεράκι'.
Όμως, δεν είναι το μόνο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει. Τις ίδιες μέρες η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, ενός κερδοφόρου, για το δημόσιο, φορέα. Ένας φορέας που εισφέρει κέρδη στα κρατικά ταμεία και που το δημόσιο διατηρεί το 30%. Και θέλουν να το δώσουν στον Λάτση. Γιατί; Γιατί κάποιος θέλει να πουλήσει το μερίδιο του από έναν κερδοφόρο φορέα;»

«Η ουσία της υπόθεσης Novartis είναι ότι πρόκειται για σκάνδαλο, για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος»

«Αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες είναι οι φιλοκυβερνητικοί 'μιντιακοί' κύκλοι να επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία ώστε να ξεχαστεί το βασικό ζήτημα. Το ζήτημα δεν είναι αν θα χαρακτηρίσουμε την υπόθεση Novartis ως μεγάλο, τεράστιο ή το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Το θέμα και η ουσία είναι ότι πρόκειται για σκάνδαλο. Πρόκειται για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για το κλέψιμο από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτή τη στιγμή διερευνάται η υπόθεση για παθητική δωροδοκία από τον κ. Φρουζή της Novartis με το ποσό των 200.000 ευρώ, προς συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτή είναι η ουσία. Και όχι η δήθεν σκευωρία που προσπαθούν να αναδείξει η κυβέρνηση μετά τις ατεκμηρίωτες μηνύσεις Σαμαρά και Βενιζέλου.
Τα στοιχεία που υπάρχουν δεν είναι μόνο δική μας ανακάλυψη. Είναι στοιχεία που προκύπτουν από το FBI, το οποίο μιλάει για σκάνδαλο. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, πριν λίγους μήνες, είπε ότι πρόκειται για σκάνδαλο και ότι κανείς δεν είναι εκ των προτέρων αθώος. Φυσικά, δεν είμαστε δικαστική εξουσία. Σαν κυβέρνηση, λειτουργήσαμε με βάση τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Τα τεκμηριωμένα με στοιχεία ζητήματα που έρχονταν σε γνώση μας από το FBI, δεν τα βάζαμε στο συρτάρι περιμένοντας να παρέλθει ο χρόνος και να παραγραφούν. Ακολουθούσαμε την πρέπουσα διαδικασία. Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς δεν κουκουλώσαμε και δεν ανεχτήκαμε, ούτε ανεχόμαστε φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Πρέπει, λοιπόν, κάποια στιγμή να ικανοποιηθεί και το περί δικαίου αίσθημα, που αφορά την υπερτιμολόγηση φαρμάκων, την παθητική δωροδοκία και το κλέψιμο πολλών δισεκατομμυρίων από τα κρατικά ταμεία και την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου.»..(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency