Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 04:28:01 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιχειρεί να εμποδίσει τη δικαστική έρευνα για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis .

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιχειρεί να εμποδίσει τη δικαστική έρευνα για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis .

SYRIZA.SALONIKATη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα προτείνει η ΝΔ για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, με γραπτή δήλωση.

«Από την απλή ανάγνωση των στοιχείων της δικογραφίας προκύπτει ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις του κ. Δημητρίου Παπαγελόπουλου στη Δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτόν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης αναφορικά με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης», αναφέρει ο κ. Καλαφάτης και τονίζει: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία της δικογραφίας, δεν προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής σε βάρος του τέως πρωθυπουργού κ. Αλέξιου Τσίπρα. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνον αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις. Διαφορετικά, δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με δήλωσή του την Τρίτη 17/9 στο CNN Greece χαρακτηρίζει αθλιότητες τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον του. Ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει κατονομαστεί από τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Αβραμόπουλο ως εκείνος που μεθόδευσε τη «σκευωρία» της Novartis.

«Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της» λέει στο CNN Greece o κ. Παπαγγελόπουλος. Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρώην υπουργός δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί όταν ξεκινήσει η σχετική διαδικασία στη Βουλή.

***Π. Σκουρλέτης: Ρεβανσιστική και διχαστική η πολιτική της κυβέρνησης

Όπως ανέφερε σχετικά ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 18/9 στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ:

«Σε κάθε περίπτωση έχουμε ένα υπαρκτό μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε διότι, καμιά φορά, τείνει η συζήτηση, τουλάχιστον κατά ένα μέρος της, να αγνοεί αυτή την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που στοίχισε πολλά εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες μέσα από την υπερκοστολόγηση των φαρμάκων». [...] «Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη αυτή η έρευνα και μάλιστα έχουμε πολιτικό πρόσωπο το οποίο τελικά παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη, τον κ. Λοβέρδο, έρχεται η κυβέρνηση και λέει ότι θα κάνει Προανακριτική Επιτροπή για να δει εάν υπάρχει σκευωρία και εάν εμπλέκεται σε αυτήν - προσέξτε - ο κ. Παπαγγελόπουλος». [...] «Πρόκειται για ένα τρικ, το οποίο, ουσιαστικά, θα στοχοποιεί ευθέως τον κ. Παπαγγελόπουλο και εμμέσως τον Αλέξη τον Τσίπρα, διότι προφανώς όλη αυτή η συζήτηση θα έχει αναφορές και στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά θα δίνει την τακτική δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να λέει - και να διαρρέει όπως το έκανε χθες – ότι εγώ δεν παραπέμπω τους πολιτικούς μου αντιπάλους»...

***Όλγα Γεροβασίλη: «Στόχος της ΝΔ από την πρώτη στιγμή να τρομοκρατήσει τους εισαγγελείς που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis»ς

«Όπως από την πρώτη στιγμή, έτσι και σήμερα στόχος της ΝΔ είναι να τρομοκρατήσει τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς που διεξάγουν την εν εξελίξει έρευνα για το σκάνδαλο Novartis», τονίζει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της, ενώ επισημαίνει ακόμα ότι ενώ η ΝΔ προσπαθούσε ματαίως να πείσει για τη «θεσμική συμπεριφορά» της, επιβεβαιώθηκε ότι «η κυβέρνηση, πριν καν ανοίξει για το κοινοβούλιο η κλειστή δικογραφία για τη δήθεν σκευωρία είχε ήδη λάβει γνώση του περιεχομένου της και είχε πάρει τις αποφάσεις της»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency