Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 06:37:11 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Χαρίτσης: Δεν αφορούν τη μεσαία τάξη οι εξαγγελίες Μητσοτάκη...

Χαρίτσης: Δεν αφορούν τη μεσαία τάξη οι εξαγγελίες Μητσοτάκη...

XARITSHS"Δεν αφορούν τη μεσαία τάξη οι εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη ΔΕΘ", διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος 7" στο OPEN TV...

Στον αντίποδα, "ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε μια τεράστια προσπάθεια για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την κρίση", είπε, και συμπλήρωσε πως και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης "ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσαν στη ΔΕΘ το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα αλλά και των κοινωνικών στρωμάτων που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε, δηλαδή τους μικρομεσαίους και τη μεσαία τάξη".

"Η οικονομική κατάσταση της χώρας αναβαθμίστηκε τα 4 τελευταία χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με βάση κυρίως τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες", συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης και εξήγησε: "Εμείς δεν υποτιμήσαμε ποτέ τον ελληνικό λαό, και δεν είπαμε ψέματα. Η προσπάθειά μας περιλάμβανε και επώδυνα μέτρα. Αυτό το οποίο κάναμε, όμως, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ήταν να ανακοινώσουμε τον Σεπτέμβριο του 2018 ένα ολόκληρο πακέτο μέτρων το οποίο τους επόμενους μήνες υλοποιήθηκε εξ' ολοκλήρου. Οι παρεμβάσεις μας αφορούσαν στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στην επιδότηση ενοικίου, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, σε μια σειρά από ελαφρύνσεις για τα μεσαία στρώματα που είχαν πληγεί κατά την περίοδο του κρίσης. Τα μέτρα αυτά έγιναν νόμος του κράτους. Οι πολίτες άρχισαν να βλέπουν βελτίωση, και στη συνέχεια όταν είχαμε και το δημοσιονομικό χώρο, προχωρήσαμε σε ένα δεύτερο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης που αφορούσαν και πάλι τη μεσαία τάξη".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε "εάν έχουμε δει κάποια μέτρα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. τα οποία να βελτιώνουν τις οικονομικές συνθήκες και την καθημερινότητα των πολιτών", για να συμπληρώσει: "Η κυβέρνηση της Μητσοτάκη προχώρησε σε εξαγγελίες που δεν αφορούν στη μεσαία τάξη. Τα μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα οποία ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουμε να τα υλοποιεί ο κ. Μητσοτάκης".

Σχόλια:

Powered by Web Agency