Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 09:09:30 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ν.Δ. : Προσπαθούν να χωνέψουν την κωλοτούμπα Μητσοτάκη στο Μακεδονικό.

Ν.Δ. : Προσπαθούν να χωνέψουν την κωλοτούμπα Μητσοτάκη στο Μακεδονικό.

MHTSOTAK.KYR.6«...Η θέση είναι σαφής ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει την πολιτική που της άφησε η προηγούμενη γιατί έτσι κάνουν όλα τα κράτη που δέχονται τις διεθνείς συνθήκες. Τόσο από το στόμα του Πρωθυπουργού, όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών, έχει εκφραστεί η θέση μας, εμείς διαφωνούσαμε με αυτή τη συνθήκη, αλλά...

...Από τότε και συνεχίζει και σήμερα είχε τονίσει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι δεδομένες. Άρα, προφανώς εμείς σεβόμαστε τη συνθήκη αυτή, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, από τη μια, από την άλλη θα προσπαθήσουμε όποιες δυσκολίες μπορούμε να λύσουμε κυρίως σε σχέση με τα μακεδονικά προϊόντα, τους προσδιορισμούς, την ταυτότητα και τον προσδιορισμό της Μακεδονίας σαν γεωγραφική έννοια στο εξωτερικό θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.

Επιχειρεί έτσι να δικαιολογήσει την κωλοτούμπα της ΝΔ μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, κωλοτούμπα που έγινε σαφής κατά τις δηλώσεις του Ν. Δένδια, την Δευτέρα 9/9.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελατόλα, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι "αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα θέμα ας πούμε μη συνέχειας ή κωλοτούμπας, όπως το λένε στο ζήτημα αυτό της ΝΔ. Νομίζω όμως ότι είναι πεντακάθαρη η θέση και η συνέχεια, η συνέπεια που έχει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση στο θέμα αυτό. Προφανώς υπήρξαν από την πλευρά της ευρύτερης παράταξής μας κάποιες ακραίες φωνές προεκλογικά, οι οποίες δεν ήταν στη γραμμή της ΝΔ τότε αφενός, και πιθανόν να υπάρχουν και σήμερα κάποιοι άνθρωποι δεν το ξέρω, οι οποίοι να εκφράζονται λίγο πιο σκληρά για αυτά τα δεδομένα. Όμως η κεντρική μας θέση και κυρίως προς το εξωτερικό είναι αυτή που σας είπα και εκφράζεται από το στόμα του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών"...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency