Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 02:45:04 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Παπαδημούλης-Κούλογλου: Χάθηκε η μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος...

Παπαδημούλης-Κούλογλου: Χάθηκε η μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος...

kouloglou"Στις ευρωεκλογές χάθηκε η μάχη αλλά όχι ο πόλεμος", σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

"Η διαφορά ήταν μεγάλη και μη αναμενόμενη. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Όμως η εκστρατεία του συστήματος που πολέμησε τον ΣΥΡΙΖΑ με κάθε μέσο και με στόχο την στρατηγική του ήττα, απέτυχε. Τώρα πρέπει να αναρρώσουν οι πληγές μας και να συγκεντρωθούμε στην καινούρια μάχη που έχουμε μπροστά μας", συνέχισε.

....Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κρύβει και άλλα δυο συμπεράσματα:

....Πρώτον, "ότι οι ευρωεκλογές προσφέρονται για ψήφο διαμαρτυρίας. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η Ευρώπη στρέφεται προς την δεξιά και την ακροδεξιά. Η ομάδα της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι πέμπτη ή έκτη από εκεί που ήταν τελευταία. Η στροφή αυτή δεν είναι μόνο σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο αλλά έχει να κάνει και με την υιοθέτηση νεοθατσερικών πολιτικών, σαν αυτές που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική περίοδο: το ξεπερασμένο 8ωρο, το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή την 7ημέρη εργασία που στην συνέχεια πήρε πίσω. Αυτά αν και θα περίμενε κανείς να έχουν αρνητική επίδραση στο εκλογικό σώμα, δεν αποδοκιμάστηκαν".

"...Στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνουν συμμαχίες προοδευτικών δυνάμεων που θα αποτρέψουν την επιστροφή της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη γιατί το πρόγραμμά του δεν μας πάει μπροστά αλλά πίσω", συμπλήρωσε.  

***Παπαδημούλης: Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο :
"...«Χάσαμε μια μάχη. Όχι τον πόλεμο. Παραμένουμε μια μεγάλη δύναμη, σε μια Ευρώπη που στρέφει Δεξιά-Ακροδεξιά και χάνουν Αριστεροί και Σοσιαλιστές, με εξαίρεση τους Πράσινους. Πάμε για τη μάχη των μαχών. Με πανδημοκρατικό προσκλητήριο, έργο, πρόγραμμα κ εντιμότητα. Και με το κεφάλι ψηλά!» σχολιάζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency