Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 11:32:21 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Το «βατερλώ» του Κ. Μητσοτάκη...

Το «βατερλώ» του Κ. Μητσοτάκη...

KOYLHS.KAKOSΑν μπορούμε να βγάλουμε κάποια βασικά και σε έναν βαθμό ασφαλή συμπεράσματα λίγο πριν την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής, αυτά θα μπορούσαν συνοψιστούν στα ακόλουθα:

* Πρώτον η θετική ανταπόκριση ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και η εξίσου θετική ανταπόκριση στα μέτρα στήριξης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτός είνα ο "αέρας" που συνεχίζει να φουσκώνει σε όλες τις πλατείες, θυμίζοντας σε έναν βαθμό το αντίστοιχο κλίμα της διετίας 2014 - 2015.

* Δεύτερον η καταλυτική παρουσία και απόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα. Ποτέ στο μακρινό ή το πρόσφατο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια χαώδης διαφορά ανάμεσα σε πρωθυπουργό και αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης.

...Πάμε τώρα στα πιο μέσα, σε δύο παραδοχές ορατές πλέον «διά γυμνού οφθαλμού»:

...Αν διαμορφώνεται μια τάση σε σχέση με τα όσα αποτυπώνονταν τα τελευταία τριάμισι χρόνια στα κυρίαρχα ΜΜΕ, αυτή επιβεβαιώνει κυρίως ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπατος -όπως ήθελαν οι δημοσκόποι- για τη Ν.Δ., αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται κατανοητό ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι η επόμενη κυβέρνηση.

...Αυτό ωστόσο που μάλλον έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα, συμπαρασύροντας μοιραία και την προηγούμενη παραδοχή, είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός!

....Εδώ διαμεσολαβούν δύο επίσης κυρίαρχα θέματα. Ένα αντικειμενικό και ένα μοιραίο λάθος τακτικής:

* Πρώτον, η Πειραιώς δεν μπορεί να απαντήσει πειστικά στο γεγονός ότι, παρά τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις, τις ελλείψεις, η κυβέρνηση αυτή κατάφερε να προστατεύσει τους αδύναμους, να ενισχύσει τους συνταξιούχους, να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες να ορθοποδήσουν. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες. Και χωρίς να χάσει την ψυχή της!

* Δεύτερον, ο Κ. Μητσοτάκης, παρασυρόμενος από τους αυλικούς, τους φίλιους δημοσκόπους και τα ΜΜΕ "χορηγούς", θεώρησε ότι η νίκη θα είναι περίπατος και μετέτρεψε τις ευρωεκλογές σε προσωπική του μάχη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Επέλεξε, δηλαδή, να παίξει σε ένα γήπεδο στο οποίο χάνει κατά κράτος. Και είναι βέβαιο ότι θα το πληρώσει πολύ ακριβά...(Ανδρ. Πετρόπουλος)

Σχόλια:

Powered by Web Agency