Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:48:04 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ν. Παππάς από την Ηγουμενίτσα: Ο προοδευτικός κόσμος είναι ο κόσμος του μέλλοντος...

Ν. Παππάς από την Ηγουμενίτσα: Ο προοδευτικός κόσμος είναι ο κόσμος του μέλλοντος...

pappas.HGOYMENITSAΣε μια κατάμεστη αίθουσα μίλησαν χθες το βράδυ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Για την Ελλάδα των πολλών - για την Ευρώπη των λαών» που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Ηγουμενίτσα.

...Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για «μαζικό και αισιόδοξο ξεκίνημα προεκλογικής εκστρατείας, ειδικά για τις ευρωεκλογές» προσθέτοντας ότι «έχουμε σε εξέλιξη ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Τη συνάντηση δηλαδή, του ΣΥΡΙΖΑ με τον προοδευτικό κόσμο. Αυτή δεν είναι μια περιστασιακή επιλογή, αλλά μια επιλογή που θα σηκώσει την Ελλάδα ξανά στα πόδια της, θα κλείσει τις πληγές της μεγάλης κρίσης και θα δείξει ότι ο προοδευτικός κόσμος είναι ο κόσμος του μέλλοντος, της κοινωνικής συνοχής, της συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς».

...Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία πνίγεται στα σκάνδαλα και αυτό προσπαθεί να το συγκαλύψει με τη σκανδαλολογία. Υπάρχει μια σύγκρουση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, που επιθυμούν να ελέγξουν το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο. Θα συνέστηνα στους κυρίους που νομίζουν ότι με δημοσιεύματα θα μας πιέσουν, να ρωτήσουν τους προκατόχους τους για να πάρουν τις απαντήσεις τους. Ότι εμείς δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια».

«...Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα ότι θέλει ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές που δεν θα αφήσει καμία ελπίδα για τη διατήρηση του 8ωρου, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επιθυμεί ένα αποτέλεσμα για να ανακάμψει το πρόγραμμα το οποίο κατέστρεψε στην κοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

***Γ. Ραγκούσης: «Απέναντι δεν είναι απλώς ένας κομματικός αντίπαλος, αλλά ένα σύστημα παρασιτικών συμφερόντων που περιμένει πως και πως να πάρει τα κλειδιά της χώρας πίσω στα χέρια του»

...Ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής του κόσμου στην προοδευτική παράταξη και όχι στην κεντροδεξιά παράταξη. Ο Γ. Ραγκούσης είπε ότι «απέναντι δεν είναι απλώς ένας κομματικός αντίπαλος, αλλά ένα σύστημα παρασιτικών συμφερόντων που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα, τον Κ. Μητσοτάκη αλλά και τη Φ. Γεννηματά, και το οποίο περιμένει πως και πως να πάρει τα κλειδιά της χώρας πίσω στα χέρια του, όχι για να υπηρετήσει τον ελληνικό λαό και την πατρίδα αλλά για να υπηρετήσει τα δικά τους συμφέροντα, των ελίτ και των λίγων, τα παρασιτικά συμφέροντα».

«....Και να γιατί χτυπάνε, γιατί αυτοί παίρνουν το ίδιο καθαρά τα μηνύματα, με εμάς. Και ποιος θα μάθει αύριο ότι στην Ηγουμενίτσα έγινε τέτοια συγκέντρωση;» διερωτήθηκε κάνοντας λόγο για αναμενόμενες λυσσαλέες επιθέσεις που προσπαθούν να ανακόψουν αυτό που έρχεται και θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις για τουλάχιστον τα επόμενα 10 χρόνια στην Ελλάδα.

....Ο k. Ραγκούσης τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί από πατριδοκάπηλους να λένε ότι όσοι υπηρετούν τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπηρετούν τα εθνικά δίκαια, λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό. Μίλησε για διπλωματικό βατερλό των Μητσοτάκη - Σαμαρά το 1991 οι οποίοι στη συνέχεια «διάλεξαν για τον εαυτό τους τον χυδαίο ρόλο να κάθονται και να πετροβολούν κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος».

Κλείνοντας, και απαντώντας στο ερώτημα γιατί τόσος κόσμος έρχεται κοντά στην προοδευτική συμμαχία, ο Ι. Ραγκούσης είπε ότι «η προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα έρχεται από μακριά, από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου, της ιστορικής Αριστεράς που έδωσε μάχες με νεκρούς, με διώξεις απέναντι στο κράτος και παρακράτος της Δεξιάς και αυτή η παράταξη είναι μια μεγάλη πλειοψηφική παράταξη. Ο κόσμος αυτός υπάρχει, είναι πλειοψηφία και ταυτόχρονα δεν θέλει να είναι Δεξιός γιατί δυστυχώς η Δεξιά σε αυτή τη χώρα δεν είναι μια υγιής και προοδευτική Δεξιά, αλλά μια παρασιτική Δεξιά που κάποιες δεκαετίες ρήμαξε τη χώρα με τα τζάκια και τη διαπλοκή». «Υπήρχε περίπτωση ο Κ. Μητσοτάκης να ξεκίναγε τη μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας με αύξηση του κατώτατου μισθού; Αποκλείεται, και αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει» υπογράμμισε...(B.K., APE)

Σχόλια:

Powered by Web Agency