Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 10:59:36 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | ΣΥΡΙΖΑ στη Σπυράκη: Ο Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του.

ΣΥΡΙΖΑ στη Σπυράκη: Ο Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του.

MHTSOTAKH.KLEFTES«...Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τονίζει η Κουμουνδούρου κατηγορώντας τη ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ ότι «στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του»

....Αναλυτικά η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κ. Μ. Σπυράκη:

«....Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του.

Αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα.

Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

***Attica Bank: Τα δάνεια στον Π. Πολάκη χορηγήθηκαν με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις

«Τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις» αναφέρει η Attica Bank, σχετικά με το δημοσίευμα για δάνεια προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

«Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

,,,Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές τράπεζες» σημειώνει η Attica Bank.

...Παράλληλα επισημαίνει ότι «από την ανάληψη της παρούσας διοίκησης, η τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%).

...Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να έχει να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας».

***Νέα απάντηση από τον Π. Πολάκη

...Από τον πλευρά του ο Π. Πολάκης απαντά στη «λάσπη περί εισοδημάτων του που τα υπολογίζουν με αλχημείες». Όπως σημειώνει, από το Νοέμβριο του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 ήταν στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν ήμουν ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας μετά που τελείωσα και την εξειδίκευση στη ΜΕΘ (Αύγουστος 2000). Έκανα 13 αιτήσεις όπως έχω ξαναπεί, αλλά δε διορίστηκα ποτέ!».

«Θα μας πει το πρώτο ΦΛΕΜΑ, πώς χρηματοδοτήθηκε με 1,7 δις μέσω Ελβετίας από γνωστό εφοπλιστή, τον ίδιο που χρηματοδότησε και τη Μαρεβα Μητσοτάκη; Ή αυτό είναι συνήθης πρακτική τώρα που στέγνωσε η βρύση του ΚΕΕΛΠΝΟ.....» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency