Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 01:30:27 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ενα άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζόμενων στο Mega.

Ενα άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζόμενων στο Mega.

PRETENTERHS.2Δραματικές είναι οι εξελίξεις για τους 420 εργαζόμενους του Mega μετά την απόφαση των μετόχων του να μην καταθέσουν αίτηση για νέα άδεια, με το κανάλι να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οριστικό του κλείσιμο και τους εργαζόμενους του να συνεχίζουν το κρατούν «ζωντανό», παρά το γεγονός πως παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι...

«...Θα συνεχίσουμε με το καθημερινό δελτίο που θα ενημερώνει τον κόσμο για τις εξελίξεις, διάρκειας 20 περίπου λεπτών, από τις 8 παρά 10 έως τις 8:10» δηλώνει εργαζόμενος του Mega ...

...Οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) ήταν άλλωστε αυτοί στήριξαν απλήρωτοι εδώ και περίπου 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει και θα συνεχίζουν τον αγώνα, όπως δηλώνουν, με τον ίδιο στόχο.

...Όπως είπε  o ίδιος εργαζόμενος, ο Β. Μαρινάκης, «ο οποίος κρυβόταν για 6 μήνες», δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους των εργαζομένων, το πρωί της επόμενης Τρίτης 16/1.

...Προηγήθηκε συνάντησή τους (11/01), με τον Γ. Βαρδινογιάννη, συνάντηση στην οποία φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι επιβεβαιώθηκε η απροθυμία των μετόχων (σ.σ: Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, μία κυπριακή εταιρεία στην οποία έχει μεταβιβάσει το ποσοστό του ο Ιβάν Σαββίδης) να αναλάβουν την ευθύνη και το κόστος διάσωσης του καναλιού.

...Παρ' όλα αυτά, από τη στιγμή που παραμένει (τουλάχιστον) 1 άδεια που δεν έχει διατεθεί, αν υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον προς το ΕΣΡ, η Ρυθμιστική Αρχή είναι υποχρεωμένη να την προκηρύξει εκ νέου.

...Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει δρομολογηθεί συνάντηση των εργαζομένων και με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το οποίο θα τους παράσχει κάθε δυνατή στήριξη.

...Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση μία προωθητική πρωτοβουλία ώστε να «ξεβαλτώσει» από τις τράπεζες ένα μικρό μόνο μέρος από τα πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ των διαφημιστικών εσόδων των τελευταίων μηνών ώστε να καταβληθούν να δεδουλευμένα.

...Τα παραπάνω έσοδα και μάλιστα σε διάστημα που το Mega δεν είχε ενημερωτικό ή άλλο «φρέσκο» πρόγραμμα, μόνο δηλαδή με την αξιοποίηση της βιβλιοθήκης του και την προβολή «κονσέρβας», αποδεικνύουν ότι αρκεί μία μικρή, λογική ενίσχυση ώστε το κανάλι να είναι βιώσιμο»

....Η ομηρεία των εργαζόμενων...

...Την επιχειρηματική επιλογή των μετόχων να μην προβούν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να μην διεκδικήσουν την έβδομη άδεια (κάτι που αποτελεί πλέον την ελπίδα των εργαζομένων) στηλίτευσε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ, όπου υπενθύμισε ότι υπήρχαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες από τους μετόχους για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μίλησε επίσης για ομηρεία των εργαζομένων, οι οποίοι με αυτοθυσία κράτησαν ανοικτό το κανάλι με έσοδα από τη διαφήμιση, προσθέτοντας ότι το υπουργείο του βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εργασίας, ώστε να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα τους...(B.K.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency