Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 04:42:59 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Στραπάτσο Μητσοτάκη με την επένδυση στο Ελληνικό :Αποχωρούν οι διεθνείς επενδυτές...

Στραπάτσο Μητσοτάκη με την επένδυση στο Ελληνικό :Αποχωρούν οι διεθνείς επενδυτές...

MHTSOTAK.KYR.67Με περίπλοκες διατυπώσεις για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πραγματική εξέλιξη, η Lamda Development γνωστοποιεί ότι δεν ήρθε σε συμφωνία με τους εταίρους της στο «Global Investment Group» τη «διεθνή κοινοπραξία επενδυτών» που αποτελούσαν ο όμιλος Fosun Group από την Κίνα, η Eagle Hills από το Άμπου Ντάμπι και ο όμιλος Λάτση. Ως εκ τούτου, προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναζητώντας κεφάλαια 650 εκατομμυρίων ευρώ για να προχωρήσει στο έργο του Ελληνικού, για το οποίο, κατά τ' άλλα, «είναι σε πλήρη ετοιμότητα».

...Η εξέλιξη αυτή, καταδεικνύει δύο πράγματα :

Πρώτον :Ο Ομιλος λάτση, που κατηγορούσε τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για καθυστερήσεις στην επένδυση, ήταν ο ίδιος παντελώς ανέτοιμος και κυριολεκτικά ξεβράκωτος και ....

...Δεύτερον : Αποκαλύπτει την υποκρισία και τα ψεύδη Μητσοτάκη, που υποσχόταν ότι σε μια εβδομάδα, θα προχωρούσε την επένδυση...

Η ανακοίνωση της εταιρείας το βράδυ της Τετάρτης - χωρίς άλλα σχόλια:

«Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της έκδοσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), και ενόψει της άμεσης εκκίνησης της μεγαλύτερης επένδυσης στη χώρα, η Lamda Development προβαίνει στην ακόλουθη ενημέρωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στη σημερινή του Συνεδρίαση αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των €650 εκατ.

Τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group. Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω. Κατά συνέπεια, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%. Στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της Εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου.

Η Εταιρεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της υλοποίησης της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, με απαράμιλλα οφέλη για την ελληνική οικονομία, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες. Για την Lamda Development η επένδυση του Ελληνικού είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα επενδυτικό εγχείρημα. Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την χώρα, ένα έργο που θα αναδείξει την Αθήνα σε έναν παγκόσμιας ακτινοβολίας επενδυτικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό προορισμό. Η επένδυση θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο, κτίρια τοπόσημα και θα αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα.

Υποστηρίζοντας έμπρακτα τα ανωτέρω, ο βασικός μέτοχος «Consolidated LAMDA Holdings», συμφερόντων οικογένειας Λάτση, δεσμεύεται να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν και να καλύψει τις μετοχές, που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες.

Ο δεύτερος βασικός μέτοχος της Εταιρείας, VOXCOVE (Κοινοπραξία της OLYMPIA Group και της VNK Capital), πιστεύει ακράδαντα στο έργο ΕΛΛΗΝΙΚΟ, στηρίζει και θα συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου»...(ν.π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency