Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 03:13:55 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Θα πληρώσουμε ακριβά τις ...μαλακίες Χατζηδάκη με τη ΔΕΗ.

Θα πληρώσουμε ακριβά τις ...μαλακίες Χατζηδάκη με τη ΔΕΗ.

xatzhdakhs.kΗ διαφαινόμενη... ταχυδακτυλουργική εξαφάνιση της μείωσης ΦΠΑ που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον απλό καταναλωτή ενέργειας, με τον περιορισμό των εκπτώσεων, γίνεται αύξηση 7% για τους επαγγελματίες που εγγράφουν το κόστος ενέργειας στα λογιστικά βιβλία, σημείωσε για την φημολογία που διακινείται μέσω των ΜΜΕ ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας Στο Κόκκινο

Η φημολογία που αναπτύσσεται για τις επιλογές της κυβέρνησης στην ΔΕΗ προμηνύουν «αύξηση του κόστους για τους πολίτες. Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Χατζηδάκης από την μία με την κινδυνολογία να δημιουργήσει εικόνα καταστροφής, για να ιδιωτικοποιηθούν κομμάτια της ΔΕΗ (είναι ο βασικός τους στόχος), όσο και με τα σενάρια περί "μη κόστους για τον πολίτη" για να παρουσιάσει μία θετική εικόνα γι' αυτά που πρόκειται να ανακοινώσουν, δυστυχώς θα υπάρχει αύξηση του κόστους με αυτά που φαίνεται να σχεδιάζουν», προέβλεψε ο κ. Φάμελλος.

«Η ΔΕΗ είναι πολύ σημαντικός φορέας για την χώρα, στηρίζεται και η κοινωνία και η οικονομία και η παραγωγή στη ΔΕΗ. Την περίοδο 2015-2019 κατορθώσαμε να έχουμε μείωση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος περίπου 12% μεσοσταθμικά ... ενώ ταυτόχρονα δεν ιδιωτικοποιήθηκε κανένα κομμάτι της παραγωγής της και ιδιαίτερα τα υδροηλεκτρικά ... αυτό είναι και το κριτήριο με το οποίο θα κρίνουμε και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας .... όταν ανακοινωθεί, γιατί ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, παρά την καταστροφολογία», όπως υπογράμμισε.

...Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι το πρόβλημα ρευστότητας της Επιχείρησης είναι υπαρκτό, αλλά όχι στο μέγεθος που το παρουσιάζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη παραδώσει προτάσεις επίλυσης, με πρώτη τα 200 εκατ. ευρώ που χρωστάει το κράτος στην ΔΕΗ από το διάστημα 2007-2011 να νομοθετηθεί να καταβληθούν άμεσα (όπως και προς τις άλλες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας). «Η εισήγηση κατατέθηκε τον Μάιο από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και υπάρχει στα χέρια του κ. Χατζηδάκη η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία ... θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως ο κ. Σταϊκούρας ... εμείς το είχαμε λύσει για το διάστημα ως το 2016, άρα, πεδίο δόξης λαμπρόν».

Μαζί με την νομική διεκπεραίωση των υποθέσεων με τελικούς πελάτες, την τιτλοποίηση οφειλών και την διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει ήδη ξεκινήσει ήδη η διοίκηση της ΔΕΗ, λύνεται το ταμειακό πρόγραμμα, όπως τόνισε, αλλά «τα μεγάλα ζητήματα θέλουν στρατηγικές επιλογές...»...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency