Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 12:05:13 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Ερώτηση Δημ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τη μεταβολή της τιμολογιακής πολιτικής κρατήσεων στο Booking.

Ερώτηση Δημ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τη μεταβολή της τιμολογιακής πολιτικής κρατήσεων στο Booking.

papadhmoulisEρώτηση προς την Κομισιόν, με θέμα τη μεταβολή της τιμολογιακής πολιτικής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κρατήσεων Booking.com, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η μεταβολή της τιμολογιακής πολιτικής του κολοσσού που εδρεύει στην Ολλανδία, όσον αφορά στη συνεργασία με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη χώρα μας, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, καθώς επιχειρηματίες του χώρου καταγγέλλουν απώλειες επί των κερδών τους. Η εξέλιξη αυτή, εν μέσω τουριστικής περιόδου, φέρεται να έχει ήδη οδηγήσει στη διακοπή συνεργασιών με τη Booking.com. Αντίστοιχες αντιδράσεις καταγράφονται και σε γειτονικά κράτη-μέλη, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

...Ο Δημ. Παπαδημούλης ζητά να μάθει από την Κομισιόν "με ποιον τρόπο διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων ορθών συναλλαγών και θεμιτού ανταγωνισμού στον τομέα του τουρισμού, αλλά και στις συνεργασίες επιχειρήσεων εντός των κρατών-μελών, με πλατφόρμες όπως η Booking, αλλά και με tour operators". Ακόμη ζητάει στοιχεία "για την επιρροή των ενδιάμεσων πλατφορμών και tour operators στην οικονομία του τουρισμού ανά τα κράτη-μέλη".

Αξίζει να σημειωθεί πως η Booking.com "ελέγχεται από τις ιταλικές αρχές για μη καταβολή ΦΠΑ τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ από ενοικιάσεις τουριστικών κατοικιών που ταξινομούνται μέσω των ιστοτόπων της, το διάστημα 2013-2018", όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημ. Παπαδημούλης ρωτάει σχετικά την Κομισιόν "με ποια μέσα σκοπεύει να ενισχύσει, αλλά και να προωθήσει περαιτέρω και σε άλλες χώρες, τις εν εξελίξει έρευνες σχετικά με τις πρακτικές της Booking"...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency