Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 01:44:41 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Προς διάλυση οδεύει το 37ο Συνέδριο των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ.

Προς διάλυση οδεύει το 37ο Συνέδριο των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ.

GSEE.KALAMATAΜέχρι την ώρα αυτή, Σάββατο 16/3, 8:40 π.μ, οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ δεν έχουν ξεκινήσει, καθώς το σκηνικό ακραίας αντιπαράθεσης μεταξύ της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ οδγήγησε σε ατέρμονες διαβουλεύσεις και «παζάρια» την Παρασκευή, με τα σενάρια της διάλυσης ή ακόμα και της διεξαγωγής δύο παράλληλων συνεδρίων να έμοιαζαν ως τα επικρατέστερα.

...Αν το συνέδριο δεν πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να αναλάβει το πρωτοδικείο να ορίσει προσωρινή διοίκηση στην οποία θα αναθέσει το καθήκον να διενεργήσει το συνέδριο.

...Περίπου στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξαν οι πόρτες του συνεδριακού κέντρου, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, όμως τέθηκαν ξανά τα ζητήματα σχετικά με την μη νόμιμη παρουσία συνέδρων (βλέπε παρακάτω), με αποτέλεσμα, έπειτα από περίπου δύο ώρες, να σταματήσουν οι διαδικασίες και να αποχωρήσουν όλοι.

Με νέα ανακοίνωσή της η ηγεσία της ΓΣΕΕ συνεχίζει να κατηγορεί το ΠΑΜΕ πως «με τραμπουκισμούς και αυταρχική συμπεριφορά προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή του 37ου συνεδρίου».
Νέο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα, Σάββατο

...Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει νέο συλλαλητήριο στις 9 π.μ. έξω από το ξενοδοχείο Elite, αλλά στην ουσία θα επαναλάβει την κατάληψη του χώρου, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συνέδριο...Κάτι που θα εντείνει την εικόνα πλήρους εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, μία γεύση από την οποία πήραμε και την Πέμπτη 14/3, με την εισβολή του ΠΑΜΕ στην τελετή έναρξης του συνεδρίου.

Το ίδιο έπραξε του ΠΑΜΕ και στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), το οποίο διέλυσε αξιοποιώντας παρόμοιες καταγγελίες για παρατυπίες, την ώρα που αντίστοιχες καταγγελίες έχουν διατυπωθεί και εναντίον του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΚΚΕ.

Όπως φάνηκε και από τις νέες δηλώσεις (το απόγευμα της Παρασκευής) του Γ. Πέρρου, μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ επιμένει στον ισχυρισμό ότι «τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών, ενώ δεν έχει συνεδριάσει στην Καλαμάτα κανένα όργανο της ΓΣΕΕ, οι εργατοπατέρες μοιράζουν αβέρτα κάρτες αντιπροσώπων». Ζητά να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ ή να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

...Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ παρέμειναν έξω από το συνεδριακό καθ΄ όλη την διάρκεια της χθεσινή ημέρας, ενώ λίγα λεπτά πριν ανοίξουν οι πόρτες στις 7:30 το απόγευμα υπήρξε νέα ένταση και ανταλλαγή συνθημάτων με μέλη της ΠΑΣΚΕ. Τελικά έπειτα από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Με δηλώσεις του, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, Θ. Βασιλόπουλος, τόνισε ότι «κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να διεξαχθεί Συνέδριο» και κατηγόρησε εκ νέου την παράταξη του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) ότι στοχεύει στη διάλυση των Συνδικάτων και της ίδιας της ΓΣΕΕ.

«Θυσιάζεται» ο Καραγεωργόπουλος;

Στην άλλη άκρη του διπόλου, που έχει θέσει εν αμφιβόλω τη σημαντικότερη διαδικασία της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, βρίσκεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία χθες κατήγγειλε τη βίαιη εισβολή μελών του ΠΑΜΕ και εγκάλεσε την κυβέρνηση για την απουσία της αστυνομίας (!).

Σε μία κίνηση να δείξει συμβιβαστική διάθεση (;), έθεσε στην διάθεση του ΠΑΜΕ την παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου της ΓΣΕΕ, εργοδότη - συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ Δ. Καραγεωργόπουλου, ο οποίος συγκεντρώνει και τα περισσότερα πυρά από την πλευρά του ΠΑΜΕ.

Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από σύνεδρος μέσω facebook, παραδεχόμενος έμμεσα ότι έχει βρεθεί στην Καλαμάτα μέσω ενός επαναληπτικού «συνεδρίου – μαϊμού» της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Τυχερά Παιχνίδια...(N.Π., πηγές :ΓΣΕΕ, Left.gr)

Σχόλια:

Powered by Web Agency