Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 06:14:30 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και η εκταμίευση της δόσης στο σημερινό Eurogroup .

Η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και η εκταμίευση της δόσης στο σημερινό Eurogroup .

E.E.ELLADAΗ πορεία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup - Στις 27 Απριλίου, στο Eurogroup της Σόφιας, η παρουσίαση από την ελληνική κυβέρνηση του νέου πολυετούς αναπτυξιακού σχεδίου για τη μετά το πρόγραμμα, εποχή...Το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου θα εκταμιευθεί η δόση των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όπως δήλωσαν ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

...Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Μ. Σεντένο επεσήμανε ότι τον Απρίλιο θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους και σημείωσε ότι το Eurogroup εξέτασε τα βήματα της Ελλάδας προς την ολοκλήρωση του προγράμματος.

...Το σχόλιο Σεντένο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup:

@mariofcenteno: Στο σημερινό #Eurogroup επικεντρωθήκαμε στα βήματα που κάνει η Ελλάδα ώστε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του #ESM και σε προτάσεις για την εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης.

...Από την πλευρά του, ο Κλ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αναμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών – μελών της Ευρωζώνης και εν συνεχεία το Δ.Σ. του ESM θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης. Διευκρίνισε ότι 5,7 δισ. πιθανώς θα εκταμιευτούν εντός του Μαρτίου και ένα ακόμη δισ. το επόμενο χρονικό διάστημα, εφόσον σημειώνεται πρόοδος στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.

...Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, ωστόσο προειδοποίησε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Όπως είπε, βρισκόμαστε 100 ημέρες πριν από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, το οποίο πρέπει να λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις για τη θετική ολοκλήρωση προγράμματος αυτό το καλοκαίρι. Συμπλήρωσε δε ότι οι εργασίες της τελευταίας αξιολόγησης έχουν ξεκινήσει καλά και πρέπει να επιταχυνθούν.

...Το σχόλιο του Μοσκοβισί:

.@pierremoscovici: Βρισκόμαστε 100 μέρες από το #Eurogroup 21/6, που πρέπει να πάρει απαιτούμενες αποφάσεις για θετική ολοκλήρωση προγράμματος αυτό το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο: οι εργασίες της τελευταίας αξιολόγησης έχουν ξεκινήσει καλά & πρέπει να επιταχυνθούν...(Ν.Π., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency