Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:08:33 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Με εντολή Μητσοτάκη : Επεστράφη το διαβατήριο στον κουμπάρο του Μαρινάκη...

Με εντολή Μητσοτάκη : Επεστράφη το διαβατήριο στον κουμπάρο του Μαρινάκη...

MARIN.KYRIAKOSΤι λέει η αστυνομία για την σκανδαλώδη  επιστροφή του διαβατηρίου στον Β. Μαρινάκη, κουμπάρο του Κυριάκου...

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στα τέλη Αυγούστου ο επιχειρηματίας αιτήθηκε την επιστροφή του διαβατηρίου του «επικαλούμενος αυστηρώς έναν εκ των λόγων για τους οποίους επιτρέπεται η έκδοση – επιστροφή του διαβατηρίου»

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2018, είχε αφαιρεθεί από την διεύθυνση διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. το διαβατήριο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τη διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την οποία τέθηκε σε βάρος του ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Με εισαγγελική διάταξη είχε απαγορευθεί στον εφοπλιστή και σε τρεις συνεργάτες του η έξοδός τους από την Ελλάδα, μετά από δίωξη που του απαγγέλθηκε για την υπόθεση του «Noor1». Ωστόσο, στα τέλη Αυγούστου έγινε γνωστό ότι ο Β. Μαρινάκης κατάφερε τελικά να πάρει πίσω το διαβατήριό του.

Για την εξέλιξη αυτή, μετά από σχετικά δημοσιεύματα η ΕΛΑΣ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Ο αρχικά προταθείς για τον επιχειρηματία όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, δεν επικυρώθηκε με το υπ' αριθμ. 201/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς και κατά συνέπεια σε βάρος του δεν συντρέχει ο όρος απαγορεύσεως εξόδου. Παραταύτα η αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν του είχε επιστρέψει το αφαιρεθέν διαβατήριο κατ' εφαρμογή του Π.Δ. 25/2004, με βάση το οποίο δεν εκδίδεται νέο διαβατήριο ή δεν επιστρέφεται αφαιρεθέν, σε περίπτωση ασκήσεως διώξεως σε βαθμό κακουργήματος και για όσο χρόνο αυτή εκκρεμεί. Χορήγηση ή επιστροφή αφαιρεθέντος διαβατηρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδίου Π.Δ. επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση α) νοσηλείας στην αλλοδαπή και β) σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας στην αλλοδαπή συζύγου ή συγγενούς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι β΄ βαθμού.

Στα τέλη Αυγούστου ο εν λόγω επιχειρηματίας αιτήθηκε την επιστροφή του διαβατηρίου του επικαλούμενος αυστηρώς έναν εκ των λόγων που επιτρέπεται η έκδοση – επιστροφή του διαβατηρίου, αίτημα που συνοδευόταν από επίσημα αιτιολογικά έγγραφα, ελληνικών και ξένων Φορέων, τα τελευταία επίσημα μεταφρασμένα.

Ως εκ τούτου επιστράφηκε το αφαιρεθέν διαβατήριο για χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Σημειώνεται επιπλέον ότι, ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε την δυνατότητα εφόσον δεν συντρέχει περιοριστικός όρος σε βάρος του, να ταξιδεύει κανονικά με χρήση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας στις χώρες Schengen, όπως και έκανε για την άσκηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency