Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 11:46:15 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Με κυβέρνηση Μητσοάκη : Αρχισε το πογκρόμ απολύσεων, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Με κυβέρνηση Μητσοάκη : Αρχισε το πογκρόμ απολύσεων, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

diadilosi-ntountoukaΑπολύσεις για 14 εργαζομένους επεφύλαξε στο τέλος Αυγούστου η Minoan Lines, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ).

«Καταγγέλλουμε την ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας των Μινωικών Γραμμών, που οδήγησε 14 συναδέλφους στην ανεργία. Απολύει συναδέλφους που με την πολυετή προσφορά τους στην εταιρεία την έφτασαν στη θέση που βρίσκεται σήμερα στην αγορά.

Η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών θέλει να εκπροσωπήσει το πιο σκληρό πρόσωπο των πολυεθνικών εταιρειών και πραγματοποιεί 14 (!) απολύσεις, σε μια περίοδο όπου έχει αύξηση της δραστηριότητάς της με νέους προορισμούς και οι απαιτήσεις σε προσωπικό είναι αυξημένες».

«Οι Μινωικές δίνουν σήμα αμείλικτης πολυεθνικής εργοδοσίας αδιαφορώντας για τους εργαζομένους, τις οικογένειές τους και την τοπική κοινωνία» επισημαίνει ο ΠΑΣΕΝΤ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του πως «μαζί με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Μινωικών Γραμμών θα αντισταθεί σε αυτές τις πρακτικές και θα αγωνιστεί για την εργασία μας και την αξιοπρέπειά μας».
***Και στην Εθνική Τράπεζα :Η αποθράσυνση των εργοδοτών συμπίπτει με την κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης από την κυβέρνηση...

Τις πρώτες 6 απολύσεις «ενοικιαζόμενων» της Εθνικής Τράπεζας, μετά την ψήφιση της τροπολογίας κατάργησης της αιτιολόγησης απόλυσης, καταγγέλει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται: «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου για τη διευκόλυνση των απολύσεων – με τη κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης – και η Εθνική Τράπεζα προχωρά στην αξιοποίησή του. Τη Παρασκευή 30 Αυγούστου, 6 νέες απολύσεις ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες δύο που είχαν γίνει στις αρχές του καλοκαιριού. Απολύονται συνάδελφοι που χαρακτηρίζονται από την εταιρεία τους ως «εξαιρετικοί υπάλληλοι», που έχουν προϋπηρεσία δεκαετιών, που έχουν εργαστεί για να στηρίξουν τη Τράπεζα και που πληρώνονται με μισθούς της τάξης των 600 ευρώ».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 5 σωματείων εργολαβικών

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την Τρίτη το απόγευμα 5 σωματεία εργολαβικών/συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, για τις τελευταίες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά....(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency