Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 09:33:50 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Κόλαφος για την κυβέρνηση η γνωμοδότηση του ΔΣΑ για την παύση των 4 μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κόλαφος για την κυβέρνηση η γνωμοδότηση του ΔΣΑ για την παύση των 4 μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

MHTSOTAK.KYR.6Στη γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει στην παύση της διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εστιάζει το κύριο θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η γνωμοδότηση του ΔΣΑ "κάνει λόγο για αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην ανεξαρτησία της Αρχής".

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την άποψη του ΔΣΑ ως προς την πρόωρη παύση της διοίκησης της Αρχής, επισημαίνεται πως "η θέσπιση ασυμβίβαστων που δεν υπήρχαν κατά τον χρόνο διορισμού των μελών, αλλά εισήχθησαν κατά τη διάρκεια και πριν τη λήξη της θητείας τους παραβιάζει το ενωσιακό δίκαιο και δημιουργεί Αρχές φιλικές προς την πολιτική εξουσία".

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που υπογράφει ο Κ. Ζαφειρόπουλος, εστιάζει και σε άλλα σημεία της αναφοράς του ΔΣΑ, όπως στο ότι η συγκεκριμένη έκθεση του Συλλόγου καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί ενίσχυσης της αμεροληψίας της Αρχής, τονίζοντας η συγκεκριμένη μεθόδευση θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες για όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές: "Δημιουργούνται συνθήκες εξάρτησης για όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές".

Σχόλια:

Powered by Web Agency