Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 11:48:59 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ : Κάλεσμα για τη συγκέντρωση σωματείων έξω από το Υπουργείο Εργασίας .

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ : Κάλεσμα για τη συγκέντρωση σωματείων έξω από το Υπουργείο Εργασίας .

SYRIZA.SYGKENTRVSHΗ Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στεκόμενη πάντα δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, για την υπεράσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους, στηρίζει την κινητοποίηση των Σωματείων και καλεί κάθε εργαζόμενο/νη να δώσει δυναμικό «παρών».

«Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει φανεί ξεκάθαρα ότι κεντρική προτεραιότητα του νέου Υπουργείου Εργασίας, σε απόλυτη αρμονία με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, αποτελεί η ακύρωση των σημαντικών κεκτημένων των προηγούμενων ετών, η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η απαξίωση των εργασιακών δικαιωμάτων», τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της.

Όπως συνεχίζει η οργάνωση στο κάλεσμά της:

«Στο πλαίσιο αυτό κινείται, αφενός, η κατάργηση της διάταξης για την αιτιολογημένη απόλυση εργαζομένου και, αφετέρου, η κατάργηση του νόμου για τη συνευθύνη εργολάβου και αναθέτοντος το έργο. Οι παραπάνω προβλέψεις αποτελούσαν δίχτυ προστασίας απέναντι σε περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, θωρακίζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Απέναντι στις συγκεκριμένες, εξόφθαλμα αντεργατικές, ενέργειες του Υπουργείου, ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.), ο Σύλλογος Εργαζομένων ICAP Outsourcing Solutions, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο (Π.Σ.Ε.Φ.Α.), το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Φ.Χ.) και η Ένωση Εργαζομένων ΔΕΠΑ (ΕΝ.ΕΡ. ΔΕΠΑ) καλούν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:45 σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στεκόμενη πάντα δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, για την υπεράσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους, στηρίζει την κινητοποίηση των Σωματείων και καλεί κάθε εργαζόμενο/νη να δώσει δυναμικό «παρών».

Απαιτούμε την άμεση επαναφορά σε ισχύ των διατάξεων που προβλέπουν την υποχρέωση του εργοδότη για αιτιολόγηση της απόλυσης εργαζομένου, καθώς και τη συνευθύνη εργολάβου και αναθέτοντος το έργο.

Διεκδικούμε τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων – Διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια».

Σχόλια:

Powered by Web Agency