Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:25:15 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Ιδού, ο φασισμός της Νου-Δούλας...Αστυνομικοί κατέβαζαν πρόσφυγες από το τρένο στη Μαλακάσα.

Ιδού, ο φασισμός της Νου-Δούλας...Αστυνομικοί κατέβαζαν πρόσφυγες από το τρένο στη Μαλακάσα.

ASTYN.FASISMOSΠερισσότερο από μία ώρα έμεινε σήμερα το πρωί (σ.σ.: Σάββατο 31/8/19) ακινητοποιημένο το τρένο στον σταθμό Σφενδάλη (Μαλακάσα), με τους υπευθύνους να κατεβάζουν από τους συρμούς πρόσφυγες που καθημερινά μετακινούνται από το κέντρο φιλοξενίας στην Αθήνα.

Όπως καταγγέλλει μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο Ολύμπιος Δαφέρμος, επίτιμος σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το τρένο σταμάτησε στις 09:10 και συνέχισε το δρομολόγιό του στις 10:30 και όλη αυτή την ώρα οι επιβάτες δεν γνώριζαν πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους καθώς δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από τους υπευθύνους.

«Είχαν μπλοκάρει τους πρόσφυγες και τους έβγαζαν έξω. Μέχρι τώρα οι πρόσφυγες ταξίδευαν κανονικά», προσθέτει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο έπειτα από καταγγελία ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες δεν είχαν αντίτιμο εισιτηρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χθες υπήρξε διαμαρτυρία προσφύγων για το ότι πλέον πρέπει να πληρώνουν αντίτιμο για τις μετακινήσεις τους.

Ο κ. Δαφέρμος εκφράζει παράλληλα την αγανάκτησή τόσο για την κακή λειτουργία και τη μηδενική οργάνωση του σταθμού όσο και για τη χείριστη αντιμετώπιση των επιβατών.

«Θέλω να τονίσω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Μετακινούμαι καθημερινά με τρένο και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον θα υπάρξει καθυστέρηση, ούτε πόσο θα διαρκέσει», τονίζει και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι δεν λειτουργούν τα ασανσέρ για περισσότερους από δύο μήνες προκαλώντας «απίστευτη ταλαιπωρία σε ανάπηρους, γονείς με παιδιά στην αγκαλιά τους και όσους κουβαλούν βαλίτσες»...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency