Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 09:42:35 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Μόρφωση για λίγους : Την επαναφορά του «κόφτη» για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια προανήγγειλε η Κεραμέως.

Μόρφωση για λίγους : Την επαναφορά του «κόφτη» για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια προανήγγειλε η Κεραμέως.

KERAMEWSΚλειστές τις πόρτες των Πανεπιστημίων θα βρουν χιλιάδες υποψήφιοι τα επόμενα χρόνια, καθώς η υπουργός Παιδείας αναμένεται να επαναφέρει «τον κόφτη» στους εισακτέους...

...Με πρόσχημα την «ποιότητα στην παρεχόμενη εκπαίδευση» θα μείνουν εκτός Πανεπιστημίων χιλιάδες υποψήφιοι. Ένα ακόμα «δώρο» της κυβέρνησης στα ιδιωτικά συμφέροντα και τα κάθε λογής ιδιωτικά ιδρύματα και κολέγια που θα διανέμουν τίτλους σπουδών με δυσβάσταχτο αντίτιμο για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η Ν. Κεραμέως είπε στο ΣΚΑΪ ότι είναι μεγάλο το ποσοστό όσων εισάγονται με κάτω από τη βάση βαθμό στα Πανεπιστήμια, κάτι που θα αλλάξει. «Θα θεσμοθετηθεί μια ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και το κάθε Ίδρυμα θα έχει την δυνατότητα πάνω από αυτή την βάση να ορίσουν πάνω από αυτή τη βάση και να καθορίσουν τον αριθμό των εισακτέων».

Πρόσθεσε επίσης ότι από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η διαβούλευση.

Δεν θα αλλάξει τίποτα σημαντικό, όπως είπε, για την επόμενη χρονιά, ωστόσο οι αλλαγές θα ισχύσουν για την επόμενη Β' Λυκείου.

Σχόλια:

Powered by Web Agency