Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 09:10:34 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Βρώμικα επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος ανθρώπινων ζωών...

Βρώμικα επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος ανθρώπινων ζωών...

METANASTES.PAIDIAΗ κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να εφαρμόζει ακάθεκτη το δόγμα «νόμος και τάξη», καθώς την Δευτέρα 26/8 προχώρησε σε εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια και στην προσαγωγή πάνω από 130 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι διαβιούσαν στα κτήρια αυτά- «Οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του...

...Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην αστυνομική επιχείρηση - «σκούπα» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 26/8 σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, «εντοπίστηκαν» συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα. Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «134 μετανάστες οδηγούνται σε προσωρινό ξενοδοχειακό κατάλυμα. Την επιχείρηση συντονίζουν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης» και «για την εξυπηρέτηση των μεταναστών απασχολούνται κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές καθώς και ιατρικό προσωπικό». Τις επόμενες ημέρες, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα φιλοξενηθούν οριστικά σε δομές μεταναστών της ενδοχώρας.

Όσον αφορά τα κτίρια που εκκενώθηκαν, σφραγίστηκαν. Οι «εκκαθαρίσεις» στα Εξάρχεια έρχονται λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη που είχε υποτίθεται θέσει ως στόχο «ήπιου χαρακτήρα παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό της εικόνας της περιοχής».

Σημειώνεται, ότι οι εκατοντάδες άνθρωποι ήταν σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος Γάλλος. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε συλληφθεί για επίθεση σε βάρος αστυνομικών, στο κέντρο της Αθήνας. Οσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

Mετά την εκκένωση, η είσοδος σφραγίστηκε με τσιμεντόλιθους προκειμένου να αποτραπεί η επιστροφή των... εγκληματικών στοιχείων (όπως οι οικογένειες με μικρά παιδιά και τα παιχνίδια τους)

Το βράδυ της Δευτέρας έλαβε χώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια κατά της αστυνομικής επιχείρησης, ενώ τα ΜΑΤ συνεχίζουν να περιφρουρούν την εκκενωθείσα κατάληψη

Σχόλια:

Powered by Web Agency