Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 09:19:12 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών...

Παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών...

kaysonas.3Παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από σήμερα, Παρασκευή έως και το πέρας της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου, με τη θερμοκρασία κατά τόπους να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου...

Σήμερα το μεσημέρι το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς Κελσίου στο θεσσαλική πεδιάδα και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε αρκετές ακόμη περιοχές θα πλησιάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Όπως αναφέρει η υπηρεσία του Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr, h απουσία φαινομένων κατά το προσεχές διάστημα θα ενισχύσει την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Ακόμη και σήμερα οπότε το μελτέμι στο Αιγαίο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 με 6 μποφόρ, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός σε αρκετές περιοχές, λόγω των ζεστών και ξηρών συνθηκών.

Μελτέμια

Το μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο θα ενισχυθεί από αύριο, Σάββατο, και θα φτάνει τοπικά τα 7 μποφόρ, με ενδεχόμενο να προκληθούν μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σχόλια:

Powered by Web Agency