Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:09:35 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποσυρθεί άμεσα η αναστολή της κοινωφελούς εργασίας για την έκτιση ποινών».

ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποσυρθεί άμεσα η αναστολή της κοινωφελούς εργασίας για την έκτιση ποινών».

SYRIZA.SYGKENTRVSHΤην αντίδραση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναστολή με το άρθρο 98 του νόμου για το επιτελικό κράτος που ψηφίστηκε χθες, της παροχής κοινωφελούς εργασίας είτε ως κύρια ποινή, είτε ως δυνατότητα μετατροπής τμήματος της κύριας ποινής.

Παρότι πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, η αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου ισχύει μέχρις ότου οργανωθούν κατάλληλα οι δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά η κοινωφελής εργασία, την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που χαρακτηρίζει την ενδεχόμενη αναστολή των διατάξεων αυτών «μείζονα οπισθοχώρηση» και υπενθυμίζει ότι ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας εισήχθη στη χώρα μας το 1991 και η εφαρμογή του έχει αξιολογηθεί θετικά.

...Στην ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων επισημαίνει πως με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα δεν διαθέτει πλέον εναλλακτικό της στέρησης της ελευθερίας τρόπο έκτισης της ποινής, αποτελώντας αρνητική πρωτοπορία σε όλη την Ευρώπη και δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεση της ΝΔ να επιβάλει ένα άκαμπτο τιμωρητικό πλαίσιο...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency