Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 05:00:42 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Γ. Κουμουτσάκος: Στο πυρ το εξώτερον οι μετανάστες...

Γ. Κουμουτσάκος: Στο πυρ το εξώτερον οι μετανάστες...

METANASTES.PAIDIAΓια "την αποτροπή και την προστασία των συνόρων", όπως και "την υλοποίηση ενός στιβαρού και αποτελεσματικού προγράμματος επιστροφών για εκείνους που δεν έχουν το δικαίωμα να μένουν στην Ελλάδα" μίλησε μεταξύ άλλων στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με έμφαση στην ασφάλεια και άξονες «την αποτροπή, και την προστασία των συνόρων», όπως και «την υλοποίηση ενός στιβαρού και αποτελεσματικού προγράμματος επιστροφών για εκείνους που δεν έχουν το δικαίωμα να μένουν στην Ελλάδα», ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος κατέστησε σαφείς τους άξονες της μεταναστευτικής πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνησή του.

...Ιδιαίτερη έμφαση λοιπόν θα δοθεί στην «ενίσχυση της φύλαξης των κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, ιδίως των θαλασσίων», «ενίσχυση της συνεργασίας με την FRONTEX και τον ΔΟΜ» και «αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τη χορήγηση ασύλου, ώστε να εξετάζονται ταχύτερα οι αιτήσεις των αιτούντων άσυλο και να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι επιστροφές στις χώρες προέλευσης εκείνων που δεν έχουν δικαίωμα χορήγησης ασύλου».

Λαμβάνοντας υπόψη μια από τις πρώτες κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης, την κατάργηση του ΑΜΚΑ που κλείνει την πόρτα της νοσοκομειακής περίθαλψης σε πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες, καταλαβαίνουμε καλύτερα τις παραπάνω εξαγγελίες και την οπτική με την οποία πρόκειται να υλοποιηθούν...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency