Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 05:33:10 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Κομματικά παιγνίδια του γαλάζιου Τσελέντη με τον σεισμό...

Κομματικά παιγνίδια του γαλάζιου Τσελέντη με τον σεισμό...

seismos.1Κατηγορίες εναντίον του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας εξαπέλυσε χτες ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης, αναφορικά με τη διαχείριση του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική, με επίκεντρο τη Μαγούλα.

Ο Άκης Τσελέντης, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, έπλεξε μάλιστα το εγκώμιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δηλώνοντας το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως «αν δεν ήταν ο Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του».

Ο γνωστός σεισμολόγος διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν κλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους που δεν κατονόμασε και που είπε πως «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να κάνει αντιπολίτευση, λέγοντας πως από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας τον είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης. «Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε τέλος ότι η μετασεισμική δραστηριότητα απο τον χθεσινό σεισμό είναι ομαλή και όλα συνηγορούν ότι ο χθες έγινε ο κύριος σεισμός, όπως εκτίμησε ο ίδιος.

Σκληρή απάντηση από τον Ευθύμιο Λέκκα

Απαντώντας ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας και καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στις δηλώσεις του Άκη Τσελέντη, τόνισε ότι «ο ΟΑΣΠ έχει 35 χρόνια ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την ελληνική κοινωνία».

Μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο κ Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας όπως ο Ι. Δρακόπουλος, ο Β.Παπαζάχος, ο Δ. Παπανικολάου, ο Κ . Μαρκόπουλος και ο Γ. Σταυρακάκηs.

Ανέφερε επίσης ότι «...ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της» και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν τον συμπεριέλαβε στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα»...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency