Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 02:45:55 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Ξανθός: Μειώσαμε την επιβάρυνση των πολιτών για το φάρμακο.

Ξανθός: Μειώσαμε την επιβάρυνση των πολιτών για το φάρμακο.

XANΘΟΣΤην προηγούμενη δεκαετία είχαμε ασύδοτο τοπίο στη φαρμακευτική δαπάνη εξήγησε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στην ΕΡΤ1, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στη μείωση που θα έχουν οι ασφαλισμένοι με το νέο σύστημα, ενώ χαρακτήρισε "ατυχής και αχρείαστη" τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον κ. Κυμπουρόπουλο.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι βρέθηκε ένα κομμάτι της κοινωνίας κυρίως οι ανασφάλιστοι πολίτες που έφτασαν να είναι 2.5 με 3 εκ. (τώρα είναι γύρω στα 2 εκ.) έφτασαν να είναι αποκλεισμένοι, έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη και κατά συνέπεια τη δυνατότητα να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους. Υπήρχε μια μεγάλη ζώνη υγειονομικής φτώχειας.

"....Σήμερα, οι ανασφάλιστοι άνθρωποι άρα όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα. 539.000 ανασφάλιστοι πολίτες έχουν συνταγογραφήσει τα φάρμακά τους αξίας 65 εκ. ευρώ, μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2019, αυτό μέχρι το 2016 δεν υπήρχε" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας.

Μειώσαμε 40 εκ. ευρώ την επιβάρυνση των πολιτών για το φάρμακο

....Ειδικότερα εξήγησε ότι "το κεκτημένο σήμερα είναι ότι είναι εξασφαλισμένη η πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα για τους πολίτες" προσθέτοντας ότι: "Καταφέραμε να μειώσουμε περίπου 40 εκ. ευρώ την επιβάρυνση των πολιτών για το φάρμακο. Δώσαμε ένα θετικό οικονομικό κίνητρο στον πολίτη με τα γενόσημα. Έχουμε θωρακίσει το σύστημα για τα φάρμακα που ήταν διάτρητο και για αυτό υπήρχε το «πάρτι».

....Πλέον, "για κάθε νέο φάρμακο που έρχεται στη χώρα προηγείται αξιολόγηση της κλινικής του αξίας και διαπραγμάτευση για την εταιρεία που το φέρνει σε μια πιο προσιτή τιμή." Με το νέο σύστημα, είπε ο κ. Ξανθός οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν λιγότερα για φάρμακα ενώ όπως είπε η κυβέρνηση θα εγγυηθεί την πρόσβαση και στα ακριβά φάρμακα.

....Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «μέσα στην κρίση έχουμε 125 νέες δημόσιες δομές με πάνω από 1.100 άτομα προσωπικό, με πάνω από 1 εκ. δωρεάν υπηρεσίες και έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό 2 εκ. πολίτες». Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο όπου θα ξέρει ο πολίτης ότι έχει έναν γιατρό...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency