Βρισκεστε εδω: 935ζην | FreeTime | Συνταγες | "Τα γεμιστά"της τεμπέλας

"Τα γεμιστά"της τεμπέλας

kolokythia-ntomates

Δεν προλαβαίνω να φτιάξω γεμιστά!

Πόσες φορές δεν μας έτυχε να μην έχουμε το χρόνο ή να μη τα καταφέρνουμε καλά στο να ανοίξουμε τα κολοκυθάκια? Με τη συνταγή μας σας λύνουμε τα χέρια. Είναι νοστιμότατη και αν βάλετε την φαντασία σας μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας  συνταγή αντικαθιστώντας τα υλικά ας πούμε αντί να στρώσουμε στο ταψί τα κολοκυθάκια να βάλουμε ντομάτες σε ροδέλες ή μελιτζάνες,τόλμη και φαντασία θέλει. (συνταγή της φίλης μας της Χριστίνας)

Υλικά: 1½ κιλ.κολοκύθια
           1κιλ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και 4-5 μεγάλες σε ροδέλες
            2-3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
            2 πιπεριές ψιλοκομμένες
            2 μελιτζάνες ψιλικομμένες
            ½ κιλ. κιμά
            1 κούπα ρύζι
            2-3 σκελίδες σκόρδο
            δυόσμο,βασιλικό,ρίγανη,αλάτι ,πιπέρι
            1½ κούπα λάδι 

 Πλένουμε τα κολοκύθια τις ντομάτες κ.λ.π,κόβουμε τα κολοκύθια σε φέτες ,τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε όσο πιό μικρά κομματάκια μπορούμε,περνάμε τις ντομάτες στον τρίφτη, και τα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Σ' ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι (½ κούπα) το βάζουμε στη φωτιά και αφού ζεσταθεί τσιγαρίζουμε λίγο τον κιμά  το κρεμμύδι τις πιπεριές τις μελιτζάνες προσθέτουμε τις ντομάτες το σκόρδο το ρύζι και τα αρωματικά με το αλάτι και το πιπέρι,και σβήνουμε τη φωτιά.

Τοποθετούμε στο ταψί τα κολοκύθια αφού προηγουμένως τα έχουμε αλατοπιπερώσει, σε σειρές έτσι ώστε να το καλύψουμε καλά, ρίχνουμε από πάνω τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι, και καλύπτουμε με τις ροδέλες από τις ντομάτες, περιχύνουμε τα υλικά με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμ.Κελσ.για 1 ώρα.

Σχόλια:

Powered by Web Agency