Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 05:16:23 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | FreeTime | Συνταγες | Ψωμί με κρεμμύδι και κόκκινο κρασί !

Ψωμί με κρεμμύδι και κόκκινο κρασί !

breadΣας είπα...ότι θα σας δίνω συνταγές για νόστιμο ψωμί που μπορεί να φτιάξει ο καθένας και η καθεμιά...Συνταγές που τις έχω «δανειστεί» από μεγάλους αρτοποιούς απ΄ όλον τον κόσμο. Θ'αρχίσω με μια συνταγή από τον καταπληκτικό ιταλό αρτοποιό Piergiorgio Giorilli.

***Tα υλικά που απιτούνται :
1 κιλό αλεύρι 40 γρ. μαγιά
10 γρ. βύνη
500 ml νερό
25 γρ. αλάτι
100 ml κόκκινο κρασί (Αγιωργίτικο ή άλλο με έντονο άρωμα)
200 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Λίγο λάδι

*** Η Εκτέλεση :

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι το σοτάρετε με το λάδι και το σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Το αφήνετε να κρυώσει. Ζυμώνετε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι, το οποίο θα προσθέσετε ύστερα από 20 λεπτά ζυμώματος.

Συνεχίζετε το ζύμωμα για άλλα 20 λεπτά, ενώ προσθέτετε το κρεμύδι. (Εάν η ζύμη είναι πολύ νερουλή προσθέτετε λίγο αλεύρι εάν είναι πολύ στεγνή, λίγο νερό) Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μία ώρα και μετά το χωρίζετε σε κομμάτια όποιου σχήματος θέλετε.

Αφήνετε να φουσκώσουν σκεπασμένα στους 27-30 βαθμούς για μια ώρα και ψήνετε στους 220 με 240 βαθμούς στον αέρα. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του ψωμιού.

    (Κώστας Γασπαρινάτος Πρόεδρος Ελληνικής Γαστρονομικής Εταιρίας...)

Σχόλια:

Powered by Web Agency