Βρισκεστε εδω: 935ζην | FreeTime | Συνταγες | Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά

fasolakia-laderaΈνα πιάτο που συνήθως αγαπάμε να τρώμε τους καλοκαιρινούς μήνες με μπόλικη φέτα και χωριάτικο ψωμί.

Υλικά:

1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
2-3 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 συσκευασία χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
μαϊντανό μπόλικο
λίγο ξερό δυόσμο
ελάχιστο σκόρδο (προαιρετικά)
λίγη ζάχαρη
αλατοπίπερο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα φασολάκια και τα καθαρίζετε εξωτερικά απο τις ίνες του. Τα κατεψυγμένα δεν χρειάζονται καθάρισμα. Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεστάνει, ρίχνετε το κρεμμύδι και λίγο σκόρδο. Τα αφήνετε για λίγο σωταριστούν και ρίχνετε μετά τις πατάτες και τα φασολάκια. Τα ανακατεύετε ελαφρά να μαραθούν λίγο και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Ανακατεύετε καλά, προσθέτουμε νερό (περίπου 1,5 ποτήρι) και τα αφήνετε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη τη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λαδάκι τους. Προσέχουμε το νερό, αν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νεράκι τόσο ώστε να μείνει στο τέλος το φαγητό με λίγο ζουμάκι. Ο χρόνος μαγειρέματος, εξαρτάται καθαρά απο το πόσο τρυφερά είναι τα φασολάκια μας. Τα φρέσκα είναι πιο τρυφερά και πιο νόστιμα απο τα κατεψυγμένα. Αν θέλετε προσθέστε 2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες.

Συνοδεύτε το με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Σχόλια:

Powered by Web Agency