rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | FreeTime | Συνταγες | Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

kaneloniaΣυνήθως τα φτιάχνουν με κιμά όμως εδώ σας έχουμε μια εναλλακτική πιο καλοκαιρινή.

Υλικά:

250 γρ. κανελόνια
2 φλυτζ. σάλτσα ντομάτας
1 φλυτζ. νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
1 φλυτζ. τριμμένα διάφορα τυριά για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

3-4 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κύβους
3-4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
300 γρ. ανθότυρο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφήνετε τους κύβους της μελιτζάνας σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν όσο ετοιμάζετε τα άλλα υλικά (ντομάτα, ανθότυρο). Τους στραγγίζετε και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνετε σε χαρτί κουζίνας. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια ντομάτας.

Βάζετε τη ντομάτα τη μελιτζάνα και το ανθότυρο σε ένα μπολ με όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε και τα ανακατεύετε απαλά για να μην χάσουν το σχήμα τους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετείτε σε ταψί που να τα χωράει δίπλα - δίπλα. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα τρία τέταρτα των κανελονιών. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και ρίχνετε το τριμμένο τυρί. Ψήνετε στο φούρνο για 30 - 35 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα.

Για να μην αρπάξουν τα κανελόνια αν χρειαστεί σκεπάστε το ταψί με λαδόκολλα. Μερίδες 4.

Σχόλια:

Powered by Web Agency