Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 05:53:38 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | FreeTime | Συνταγες | Ελαφριά τάρτα με βερύκοκα

Ελαφριά τάρτα με βερύκοκα

verikokaΤα λαχταριστά και ζουμερά βερίκοκα έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Ευκαιρία να φτιάξετε και αυτή την ελαφριά τάρτα χωρίς κρέμα.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

125 γρ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας ζάχαρη λεπτή κρυσταλλική
1 κουτ. σούπας 25 γρ. νερό

Για τη γέμιση:

13 - 14 βερίκοκα, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με το αλεύρι για 1 - 2 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν σβόλοι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ενιαίο ζυμάρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30΄.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο σε μια ρηχή φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Μ' ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Για τη γέμιση: Βάζουμε τα βερίκοκα πάνω από τη ζύμη, όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.

Σχόλια:

Powered by Web Agency