Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 10:09:14 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | FreeTime | Συνταγες | Κοτόπουλο Λεμονάτο

Κοτόπουλο Λεμονάτο

kotopoulo-lemonatoΜια κλασική συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας. Ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανητές αλλά και ρύζι.

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα λευκό κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι τσαγιού θυμάρι ξερό
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση:

Βάζετε σε ζεστή κατσαρόλα λάδι και προσθέστε τις μερίδες του κοτόπουλου. Αφήνετε να ροδίσει σε κάθε πλευρά (2-3 λεπτά). Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέστε το κρεμμύδι και το μαραίνετε.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το μισό ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κοτόπουλο, θυμάρι και όσο θέλετε αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει και κατά τη διάρκεια του βρασίματος το κοιτάζετε μήπως χρειαστεί νερό  και αναποδογυρίζετε τα κομμάτια προσεχτικά για να μαγειρευτούν όλα εξίσου.

Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε περίπου 45 λεπτά, το σερβίρετε ζεστό με πατάτες τηγανητές ή βραστό ρύζι. Μερίδες 6.

Σχόλια:

Powered by Web Agency