Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 04:57:09 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | FreeTime | Συνταγες | Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

halvas simigdaleniosΚλασικός χαλβάς σιμιγδαλένιος. Ένα εύκολο γλυκό που είναι ιδιαίτερα αγαπητό τις μέρες νηστείας.

Υλικά:

½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλ. τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
½ - 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό βραστό
Φλούδα κανέλας, 3- 4 γαρίφαλα
Κανέλλα
Αμύγδαλα ασπρισμένα
 
Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα με χονδρό πάτο και ρίχνετε το σιμιγδάλι. Το ανακατεύετε, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέστε από 2 γεμάτες κουταλιές σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση. Ανακατεύετε το σιμιγδάλι μέχρι να ξανθύνει αρκετά. Προσθέστε τη ζάχαρη, ένα κομμάτι φλούδα κανέλλας και τα γαρίφαλα, ανακατεύετε το μίγμα και το αποσύρετε από τη φωτιά. Βράζετε το νερό, το ρίχνετε στο χαλβά και τον ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.

Τον σκεπάζετε με πετσέτα και σε 15 λεπτά τον βάζετε σε μια φόρμα για να του δώσετε ένα ωραίο σχήμα και τον ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με αμύγδαλα και πασπαλίζετε με κανέλλα.

Σχόλια:

Powered by Web Agency