Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 08:29:06 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | FreeTime | Συνταγες | Μπρούστουλα

Μπρούστουλα

thumb broustoula2Ένα τοπικό παραδοσιακό φαγητό, μια παραλλαγή της χορτόπιτας γρήγορο και πεντανόστιμο.

Υλικά

Χόρτα διάφορα. 1 Κιλό, Σπανάκια, λίγα σέσκουλα, λίγα φύλλα μαρουλιού, μπόλικα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, αλάτι.

5-6 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι, λίγο λάδι, και αλάτι για τον χυλό, νερό όσο πάρει.

Γλίνα 300γρ. με το λίπος της ή αντικαθιστάτε με μπέικον, προσθέτοντας λάδι στο τσιγάρισμα του.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, ψιλοκόβουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Ετοιμάζουμε το χυλό. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και το λάδι μισή κούπα, τα τρίβουμε με τα δάχτυλα μας και προσθέτουμε νερό μέχρι να γίνει χυλός μέτριος προς ρευστός.

Ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα χόρτα και ανακατεύουμε.

Έχουμε ετοιμάσει την γλίνα ή το μπέικον, αφού ψιλοκόψουμε και περάσουμε από το τηγάνι για λίγο τα υλικά μας τα ρίχνουμε μέσα στη λεκανίτσα και ανακατεύομε.

Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 36 και στρώνουμε μέσα το μίγμα, λαδώνουμε με λίγο λάδι από πάνω και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια τρώγεται ζεστή και κρύα.

Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τη γλίνα ή το μπέικον με τυρί φέτα αφού την σπάσουμε σε καμμάτακια.

Ακόμα,μπορούμε με τον ίδιο χυλό να φτιάξουμε πιτάκια στο τηγάνι. Μ' ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε χυλό και σε καυτό λάδι τηγανίζουμε, μόλις ροδίσουν και από τις δυο μεριές βγάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτοπετσέτα για να πιεί τα λάδι, σερβίρουμε και καλή όρεξη.

broustoula1broustoula2

Σχόλια:

Powered by Web Agency