Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 11:07:49 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | FreeTime | Συνταγες | Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

spanakopita

Παραδοσιακή Σπανακόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο.

Υλικά:

Γέμιση από σπανάκι
1 1/2 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκιαμαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό φέτα θρυματισμένη
 
Σπιτικό φύλλο
4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι τσαγιού, κοφτό, αλάτι
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
χυμό ενός λεμονιού
και λίγο ακόμη αλεύρι
 

Εκτέλεση:

Πρώτα θα ετοιμάσετε τη ζύμη για το φύλλο. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και τρίβετε μέσα το λάδι. Προσθέτετε το νερό και το χυμό λεμονιού. Ζυμώνετε τη ζύμη μέχρις ότου γίνει λεία και αποκτήσει ελαστικότητα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι ή νερό αναλόγως, προσοχή η ζύμη πρέπει να γίνει σφιχτή, τη σκεπάζετε και αφήνετε να ξεκουραστεί.

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το κόβετε και το τρίβετε με το αλάτι. Αφήνετε μία ώρα και το στίβετε καλά. Προσθέτετε το 1/3 από ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγετε τα φύλλα αφού χωρίσετε τη ζύμη σε τέσσερα μπαλάκια. Αλείφετε ένα ταψί ορθογώνιο 25x35 περίπου εκατοστών ή ένα στρογγυλό Νο 36 και στρώνετε μέσα τα δύο φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι. Απλώνετε μέσα το μίγμα από σπανάκι και το σκεπάζετε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα άλλα δυο τα οποία αλείφετε με λάδι. Χαράζετε τα φύλλα σε κομμάτια αλείφετε την επιφάνεια με λάδι και βάζετε σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 40-45 λεπτά. Την κόβετε και την σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

Σχόλια:

Powered by Web Agency