Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 10:39:35 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | τεχνες | Σύγχρονες Εικαστικές Συναντήσεις στην Αθήνα.

Σύγχρονες Εικαστικές Συναντήσεις στην Αθήνα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ.ΑΘΗΝΑO αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Art21 σε συνεργασία με το Hellenic American College και την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν τη σειρά προβολών "Art21 - 100 Artists" αφιερωμένη στη διεθνή, σύγχρονη εικαστική σκηνή...Ο πρώτος κύκλος της σειράς Art21 - 100 Artists θα προβάλλεται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) κάθε Τρίτη του Σεπτεμβρίου (3, 10, 17 & 24/9), στις 20:30...

...Οι προβολές στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ξεκινούν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου με το ντοκιμαντέρ της πρώτης σεζόν με θέμα "Place" (Τόπος).

...Στο επεισόδιο αυτό η καλλιτέχνις Laurie Anderson μας εισάγει στο θέμα, ενώ στη συνέχεια μιλούν οι καλλιτέχνες Richard Serra, Sally Mann, Margaret Kilgallen, Barry McGee και Pepon Osorio.

...Ακολουθούν οι προβολές:

10/9: "Identity" (Ταυτότητα) με τους καλλιτέχνες Bruce Nauman, Kerry James Marshall, Maya Lin και Louise Bourgeois (Εισαγωγή: Steve Martin και William Wegman)

17/9: "Spirituality" (Πνευματικότητα) με τους Ann Hamilton, John Feodorov, Shahzia Sikander και James Turrell (Εισαγωγή: Beryl Korot και S. Epatha Merkerson)

24/9: "Consumption" (Κατανάλωση) με τους Michael Ray Charles, Matthew Barney, Andrea Zittel και Mel Chin (Εισαγωγή: Barbara Kruger και John McEnroe).

...Η σειρά Art21 - 100 Artist περιλαμβάνει 24 συνολικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν από τους συνεργαζόμενους φορείς (ΑΣΚΤ, Camp, Ελληνοαμερικανική Ένωση). 100 διεθνείς εικαστικοί μιλούν οι ίδιοι για τη δουλειά τους και για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν, για τη σχέση τους με το κοινό αλλά και τη στάση τους απέναντι στις κοινωνικές εξελίξεις του 21ου αιώνα. Το αφιέρωμα έκανε την έναρξή του στην Αθήνα στην Art-Athina 2013.

...Ο κύκλος προβολών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση θα ολοκληρωθεί με στρογγυλό τραπέζι, όπου σύγχρονοι θεωρητικοί και καλλιτέχνες με βάση την Αθήνα αλλά και εκπρόσωποι του Art21 μέσω skype θα κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους γύρω από την σύγχρονη εικαστική σκηνή.

...Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στα Αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους.

***Είσοδος ελεύθερη/ Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, στο Κολωνάκι.

Σχόλια:

Powered by Web Agency