Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 06:40:16 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | τεχνες | "Faces/Πρόσωπα" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

"Faces/Πρόσωπα" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

faces-john-kassavetisΗ ταινία Faces (Πρόσωπα) του Τζον Κασσαβέτη αποτελεί τη μεταφορά για την έκθεση αυτή η οποία εστιάζει σε καλλιτέχνες που καταπιάνονται με τη δυσάρεστη και συχνά δραματική σχέση μεταξύ του εαυτού, της αυτο-αναπαράστασης και του άλλου. Η έκθεση παρουσιάζεται από την Τρίτη 3 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουλίου.

Στη συγκεκριμένη ταινία, ο Κασσαβέτης αναλύει την απομόνωση του ατόμου και το πώς αυτή η κατάσταση αντανακλάται και εκφράζεται στη νεύρωση του προσώπου. Η ένταση της ταινίας δημιουργείται από τα προσωπικά ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά, τα οποία οδηγούν εξελικτικά καθέναν από τους ηθοποιούς του σε ένα αντιφατικό, σύνθετο και πολυεπίπεδο άτομο. Σαν να πρόκειται για θεατρικό έργο, ακολουθώντας μια αλληλουχία μη-γεγονότων, ξεσπασμάτων, καταστάσεων περισυλλογής και εκ νέου ξεσπασμάτων, σκηνοθετεί τις ανεξέλεγκτες ψυχολογικές διαρθρώσεις ηθοποιών σε ρόλο ενηλίκων που πληγώνονται και πληγώνουν.

Τα έργα της έκθεσης απηχούν την αίσθηση του εύθραυστου που διαπερνά τη συναισθηματική, ψυχολογική ή κοινωνική αφηγηματική του Κασσαβέτη. Η έκθεση στο σύνολό της αντανακλά την ατμόσφαιρα της ταινίας, το έντονο αίσθημα της αλλοτρίωσης, το οποίο στην ταινία καλύπτεται – και την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται – μέσω ενός προσωπείου, που δεν είναι άλλο από το πρόσωπο.

Επιμέλεια έκθεσης: Paolo Colombo

Οργάνωση-συντονισμός έκθεσης: Μαριλένα Β. Καρρά

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των εξής καλλιτεχνών:

Τζον Κασσαβέτης, Morton Bartlett, Samuel Beckett, Claude Cahun, Pierpaolo Campanini, Edy Ferguson, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Κάρολος Κουν, Margherita Manzelli, Ηλίας Παπαηλιάκης, Ugo Rondinone, Λουκάς Σαμαράς, Thomas Schütte, Cindy Sherman, Lorenzo Tenchini, Miroslav Tichý, Ryan Trecartin, Rosemarie Trockel, Lisa Yuskavage.

Πηγή: newsbeast

Σχόλια:

Powered by Web Agency