Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 05:53:47 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | τεχνες | Νικητής του παγκόσμιου βραβείου Press Photo 2011 ο Σάμουελ Αράντα

Νικητής του παγκόσμιου βραβείου Press Photo 2011 ο Σάμουελ Αράντα

samuel arandaΟ Ισπανός φωτογράφος Σάμουελ Αράντα κατάφερε να κερδίσει το Παγκόσμιο βραβείο Press Photo 2011. Η φωτογραφία με την οποία κέρδισε απεικονίζει μια μουσουλμάνα με καλυμμένο πρόσωπο και στην αγκαλιά της ένα τραυματισμένο συγγενή της ύστερα από τις διαδηλώσεις στην Υεμένη.

Η φωτογραφία ελήφθη κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης και της εξέργεσης κατά του προέδρου 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ. Ο Αράντα τράβηξε τη φωτογραφία σε ένα τζαμί που είχε χρησιμοποιηθεί ως υπαίθριο νοσοκομείο δουλεύοντας εκείνη την εποχή για τους New York Times.

Για την επιτροπή που ψήφισε την φωτογραφία αποτελεί ένα δυνατό συμβολισμό για την Αραβική Άνοιξη.

"Η φωτογραφία αποτυπώνει μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, τον αντίκτυπο ενός τεράστιου γεγονότος, ενός γεγονότος σε εξέλιξη. Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ ποια είναι αυτή η γυναίκα, όμως οι δυο τους είναι μια ζωντανή εικόνα του θάρρους των απλών ανθρώπων που βοήθησαν ν' ανοίξει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Μέσης Ανατολής" δήλωσε ο ο Έινταν Σάλιβαν, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Οι φωτογραφίες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ήταν 101.254 από 5.247 φωτογράφους από 124 χώρες. Από όλες τις φωτογραφίες κατάφερε να ξεχωρίσει αυτή του Σάμουελ Αράντα.

Σχόλια:

Powered by Web Agency