Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 05:50:16 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | τεχνες | Μεγάλοι Ρώσοι ζωγράφοι 1920-2010

Μεγάλοι Ρώσοι ζωγράφοι 1920-2010

megaloi rwsoi_zwgrafoiΤι Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει φέτος το χειμώνα μία μοναδική έκθεση έργων Ρώσων ζωγράφων από τη συλλογή της Πινακοθήης Manege στην Αγία Πτρούπολη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ελαιογραφίες, ακουαρέλες και σχέδια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και τεχνοτροπιών, από τις κατακτήσεις της Ρωσικής Πρωτοπορίας των αρχών του 20ού αιώνα, τις επιβιώσεις της λαϊκής παράδοσης και τις επιδράσεις του μοντερνισμού έως τα καλλιτεχνικά φαινόμενα της περιόδου της περεστρόικα, της μετά-περεστρόικα, καθώς και τις σύγχρονες αναζητήσεις.

Τα έργα αυτά που δημιουργήθηκαν κάτω από δραματικές ιστορικές συνθήκες όπως η περίφημη πολιορκίας της πόλης (τότε Λένινγκραντ) κατά το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ρωσικής εικαστικής κουλτούρας και διακρίνονται για την υψηλή πλαστική τους δεινότητα, την ιδιομορφία, την ποικιλία και την καλλιτεχνική τους ποιότητα.

Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται έργα των ακόλουθων καλλιτεχνών

-Grinberg
-Lapshin
-Zagoskin
-Timoshenko
-Krimmer
-Pakulin
-Proshkin
-Shuriga
-Churilov

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, με την ευκαιρία της έκθεσης, εκδίδει πολυσέλιδο κατάλογο με κείμενα των: Marina Jigarkhanyan (επιμελήτρια Τμήματος Σύγχρονης Τέχνης της Συλλογής Manege), Ευθυμίας Γεωργιάδου-Κούντουρα, (αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.) και Αφροδίτης Οικονομίδου (επιμελήτρια εκθέσεων τέχνης).

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, καθώς και εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες.

Επιμέλεια έκθεσης: Marina Jigarkhanyan, Αφροδίτη Οικονομίδου

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ρώσικης Πρεσβείας της Αθήνας.

Πληροφορίες:

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & M. Θεοχαράκη

Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, www.thf.gr

15.12.2011 έως 11.03.2012

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00

Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00

Είσοδος 3 - 6 ευρώ

Σχόλια:

Powered by Web Agency