Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 06:25:13 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | τεχνες | 200 έργα τέχνης ήταν κρυμμένα σε κήπο στη Πολωνία.

200 έργα τέχνης ήταν κρυμμένα σε κήπο στη Πολωνία.

3i_Mpienale_Sugchronis_Technis_Thessalonikis_to_ekthesiako_programma12Η πολωνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε στην κατοικία ενός ενενηντάχρονου περίπου 200 έργα τέχνης, ανάμεσα τους και πίνακες ζωγραφικής από Ιταλούς ζωγράφους της Αναγέννησης...

....Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, ο άνδρας συγκέντρωσε όλα τα έργα της συλλογής τη δεκαετία του 60, όταν έκανε οικοδομικές εργασίες στην κατοικία του..

....Στη συνέχεια τα έκρυψε σε ένα κτίριο, που κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό στον κήπο του. Η αστυνομία ανέφερε ότι το κτίριο μοιάζει με ένα πραγματικό "καταφύγιο"με τοίχους πάχους 70 εκατοστών, μια μεταλλική πόρτα και εσωτερικά συρταρωτά χωρίσματα.Τα έργα, που έχουν αποθηκευτεί εδώ και πολλά χρόνια σε κακές συνθήκες και εκτίθενται στην υγρασία και τη σκόνη, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Το παλαιότερο έργο ζωγραφικής χρονολογείται από το έτος 1532..

....Το μόνο έργο που έχει προσδιοριστεί είναι μια λιθογραφία του πολωνού ζωγράφου και αρχιτέκτονα Γιόζεφ Ζαϊκόφσκι (Jozef Czajkowski) του 1903, το οποίο ανήκε πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Σιλεσιανό Μουσείο του Κατοβίτσε. Περιλαμβανόταν σε έναν κατάλογο πολωνικών έργων τέχνης, που έχουν λεηλατηθεί και αναζητούνται από την Πολωνία.

Σχόλια:

Powered by Web Agency