Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 04:44:10 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | τεχνες | Απεβίωσε ο Richard Hamilton, ένας από τους ιδρυτές της βρετανικής Pop Art

Απεβίωσε ο Richard Hamilton, ένας από τους ιδρυτές της βρετανικής Pop Art

Richard_Hamilton_s_Just_What_is_it  Ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον, ένας από τους ιδρυτές της βρετανικής "Pop Art" απεβίωσε την Τρίτη το πρωί σε ηλικία 89 ετών. ανακοίνωσε η γκαλερί Gagosian, η οποία εκπροσωπεί τον Βρετανό καλλιτέχνη.

    Την ανακοίνωση την έκανε η γκαλερί Gagosian, η οιποία εκπροσωπεί τον Βρετανό καλλιτέχνη. Ο Χάμιλτον συμμετείχε στην δεκαετία του '50 σε μία ανεξάρτητη ομάδα η οποία εμπνεύστηκε από τη μοντέρνα αστική κουλτούρα και συνέβαλε στη δημιουργία της Pop Art.

  Γνώρισε αμέσως την επιτυχία μέσα από τους πίνακες, τα κολάζ και τα γλυπτά του, τα οποία χλεύαζαν τα σύμβολα της καταναλωτικής κοινωνίας. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός με το κολάζ με τίτλο "Τι είναι αυτό που κάνει τα σημερινά σπίτια τόσο διαφορετικά, τόσο ελκυστικά;" που δημιούργησε το 1965 και το οποίο απεικονίζει έναν μπόντι μπίλντερ να ποζάρει μέσα σε ένα μοντέρνο σπίτι. Ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον ήταν επίσης ο εμπνευστής του εξωφύλλου του Λευκού άλμπουμ των Beatles.

Σχόλια:

Powered by Web Agency