Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 05:49:54 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | τεχνες | Ο "άνθρωπος" που λιώνει μαζί με τους πάγους...

Ο "άνθρωπος" που λιώνει μαζί με τους πάγους...

anthropoi_ghΤην ταχύτητα της διατάραξης της ισορροπίας της Φύσης από τα έργα του ανθρώπου, απεικονίζει με μεγάλη σαφήνεια, το λιώσιμο έργου - αντιγράφου του "Ανθρώπου του Βιτρουβίου" του Ντα Βίντσι, στους πάγους της Γροιλανδίας...Το γιγαντιαίο αντίγραφο του διάσημου σχεδίου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, σχεδίασε ο καλλιτέχνης Τζον Κουίγκλι, ο οποίος ταξίδεψε στην Γροιλανδία με παγοθραυστικό της Greenpeace για να βάλει το δικό του λιθαράκι στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής....

...Σημειώνεται ότι οι πάγοι της Αρκτικής έχουν συρρικνωθεί σε επίπεδα - ρεκόρ το τελευταίο διάστημα. Το έργο του Κουίγκλι που βρίσκεται περίπου 800 χμ. από τον Βόρειο Πόλο δείχνει την ταχύτητα της διαδικασίας. Τα χέρια και τα πόδια έχουν κοπεί για να συμβολίσουν την εξαφάνιση των πάγων."...Η κλιματική αλλαγή 'τρώει' το σώμα του πολιτισμού μας" λέει ο καλλιτέχνης σε video που δημιούργησε η Greenpeace.

...Σημειώνεται πως επιστήμονες θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος της Αρκτικής είναι πιθανό να εξαφανιστεί πλήρως μέσα σε λίγες δεκαετίες. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι αυτό θα είναι "καλά νέα" για πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς θα κάνει πολύ ευκολότερες τις γεωτρήσεις με τις οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής....(ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency