Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 06:28:29 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | τεχνες | "The Search" - Εικαστική Έκθεση του Λάκωνα Στήβεν Αντωνάκος στην Ελευσίνα

"The Search" - Εικαστική Έκθεση του Λάκωνα Στήβεν Αντωνάκος στην Ελευσίνα

steven-antonakosΟ Στίβεν (Στυλιανός) Αντωνάκος γεννήθηκε το 1926 στον Αγιο Νικόλαο Λακωνίας. Το 1930, όταν ο Στίβεν ήταν μόλις τεσσάρων ετών, η οικογένεια μετανάστευσε στην Αμερική, συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, όπου μέχρι σήμερα ζει ο διάσημος εικαστικός. Μαζί με τη Χρύσα (που μια εποχή έμενε απέναντί του) αλλά και τον Λουκά Σαμαρά είναι οι πιο αναγνωρίσιμοι Ελληνοαμερικανοί καλλιτέχνες στη διεθνή εικαστική σκηνή.

Όσον αφορά την έκθεση πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση σε περίπου τριάντα σημεία του υποβλητικού παλιού βιομηχανικού χώρου στο Ελαιουργείο της Ελευσίνας και έχει τίτλο The Search.Έχοντας δουλέψει επί δεκαετίες σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ο καλλιτέχνης έχει ενώσει τις δομές και τους χώρους του Ελαιουργείου σε μια αισθητική και φιλοσοφική ενότητα. Η εγκατάσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των Αισχυλίων 2011 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος δηλώνει ότι ονόμασε την εγκατάσταση «The Search» επειδή τα κτίρια είναι πολλά και ο επισκέπτης θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να περιπλανηθεί, να ψάξει και να τα ανακαλύψει. «Όπως έκανα και εγώ όταν πρωτοήρθα και όπως κάνω σε κάθε τόπο: τον ερευνώ πάντα» δηλώνει.

Ο Στήβεν Αντωνάκος έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εκθέσεις-παρεμβάσεις σε πρωτεύουσες και μεγαλουπόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχόλιο του καλλιτέχνη

«Ο καθένας μας ζει μόνο μια φορά. Είναι σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου και να λαμβάνεις αποφάσεις και να ξέρεις ότι κανείς δε ζει μόνος του και κανείς δεν εργάζεται μόνος. Είναι σημαντικό να αφοσιωθείς στο έργο, το έργο που μόνο εσύ μπορείς να κάνεις και, όπως λέει ο Καβάφης, "κάν'το όσο μπορείς καλύτερα". Το μόνο που θέλω στη ζωή μου και στην τέχνη μου είναι να βρω τα απλούστερα μέσα για να μιλήσω για πιο πολύπλοκα πράγματα.

Πιστεύω ότι υπάρχει ένας βαθύς και φυσικός δεσμός μεταξύ γεωμετρίας και χώρου. Αυτή η σύνδεση είναι η πηγή όλων των ιδεών μου, όλου του έργου μου. Η ελπίδα μου είναι ότι η τέχνη μου θα αγγίξει την εσωτερικότητα του ανθρώπου. Ελπίζω ότι το έργο μου, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, αλλά και στις καλές εποχές, να υπενθυμίζει στον άνθρωπο τις μεγάλες δυνατότητές του σ'αυτή την ζωή, μια ενέργεια που ενυπάρχει και κινητοποιεί τον καθένα από εμάς.»

Στήβεν Αντωνάκος
Νέα Υόρκη, Απρίλιος 2011 Ακρόαση

Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Παραλία Ελευσίνας, http://www.elefsina.gr/
Τιμή εισιτηρίου
Γενική Είσοδος 3€ ή με το εισιτήριο της ημερήσιας παράστασης

Σχόλια:

Powered by Web Agency