Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 06:43:18 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | πολιτιστικα νεα | Το 13ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών.

Το 13ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών.

AUDIOVISUALΤις νέες μορφές ψηφιακής και διαδραστικής τέχνης, παρουσιάζει το 13ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, που ξεκίνησε, χθες, με τα εγκαίνια της έκθεσης του Βασίλη Αλεξάνδρου με τίτλο «Μηχανές Ευδαιμονίας» στις Αλευραποθήκες, στο Παλαιό Φρούριο.

...Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τα δύο τμήματα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Tμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και το Tμήμα Μουσικών Σπουδών-Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών) και το πρόγραμμά του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων, με καλεσμένους καθηγητές διεθνούς φήμης όπως τους κ.κ. Adrian Moore και Adam Stanović από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, τους κ.κ. Ilan Green και Dan Weinstein από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Μουσράρα της Ιερουσαλήμ και τις κυρίες Brigitte Felderer και Anna Vasof από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης.

«...Το Φεστιβάλ, ως θεσμός, ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στοχεύοντας στην προβολή έργων των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος, αλλά και στην κατάρτισή τους σε θέματα σχεδιασμού και διοργάνωσης μιας δομικά σύνθετης καλλιτεχνικής διοργάνωσης», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κοσμήτορας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Ανδρέας Φλώρος, και προσθέτει: «Με την πάροδο των ετών, το Φεστιβάλ εξελίχθηκε, ακολουθώντας την ανοδική ακαδημαϊκή πορεία του Τμήματος, γιγαντώθηκε, έγινε διεθνές, και φιλοξενήθηκε σε πόλεις εκτός της Κέρκυρας, όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

....Με επίκεντρο την εξωστρέφεια, συνεργάζεται με ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού (Αυστρία, Βρετανία, Ισραήλ) και φιλοξενεί εκθέσεις ψηφιακής τέχνης, συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής, προβολές, έργα παραστατικών τεχνών, αλλά και το 2ο κατά σειρά διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Digital Culture & AudioVisual Challenges». Παράλληλα, επεκτείνεται χωρικά και χρονικά με μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

«....Η φετινή διοργάνωση διέπεται και από μια ακόμα καινοτομία: Τη διευρυμένη συνέργεια με τοπικούς φορείς της πόλης της Κέρκυρας, η οποία θεμελιώθηκε στη βάση της συστηματικής προσπάθειας του Τμήματος να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία και να συμβάλλει με τρόπο ουσιαστικό στην επέκταση και ενίσχυση της τοπικής καλλιτεχνικής παράδοσης με νέες δημιουργικές μορφές και φόρμες», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φλώρος και υπογραμμίζει ότι «η προσπάθεια αυτή αποδίδει πλέον καρπούς και αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της δημιουργικής ανάπτυξης και προβολής της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, αλλά και του ίδιου του Φεστιβάλ».

...Το Φεστιβάλ έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς της πόλης της Κέρκυρας, όπως την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, τη Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.), την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Κέρκυρας, αλλά και με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.

...Το 13ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαΐου...(Α.Χ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency