Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 03:59:48 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | πολιτιστικα νεα | Ο αγράμματος και άξεστος Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά την τέχνη...

Ο αγράμματος και άξεστος Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά την τέχνη...

KOYLHS.FATSAΤην επιθεώρηση, αυτό το είδος θεατρικής τέχνης που άνθησε στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα, βάζει στο στόχαστρο η αξιωματική αντιπολίτευση. Το ελληνικό αυτό είδος τέχνης που λατρεύτηκε επί δεκαετίες από το κοινό απειλείται από τη Νέα Δημοκρατία καθημερινά.

...Τελευταίο δείγμα ευθείας απειλής της πολιτικής σάτιρας, αυτό του δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου, τον οποίο η Ν.Δ. έχει χρίσει υποψήφιό της για τις βουλευτικές εκλογές νωρίς νωρίς για να προλάβει. Ο άνθρωπος τρολ, ο πατέρας fake news, που μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να συναγωνιστεί, μας πληροφόρησε πως «ο Γάλλος οικονομολόγος Σερζ Λατούς, που θαυμάζουν ο Τσίπρας και οι σύντροφοι του» είναι ο... Σωτήρης Καλυβάτσης από τους ΑΜΑΝ.

.....Τι τύχη έχει μ' αυτά και μ' αυτά πλέον η ελληνική επιθεώρηση; Καμία!

....Ποιος θα πληρώσει εισιτήριο να παρακολουθήσει μια παράσταση, όταν μέσω κινητού, τάμπλετ ή υπολογιστή μπορεί εντελώς δωρεάν να απολαύσει τέτοια ανεπανάληπτα κωμικά σκετς και να κάνει καινούργιο συκώτι από ερασιτέχνες του είδους, που, όμως, συναγωνίζονται επάξια τους καλύτερους και πιο καταξιωμένους επαγγελματίες; Οι κωμικές στιγμές αφήνουν ολοένα και περισότερο το σανίδι και μεταφέρονται στα σόσιαλ μίντια και τις οθόνες μας, με τα θέατρα και τους επαγγελματίες καλλιτέχνες να αφήνονται στην τύχη τους.

....Τι κάνουν οι άνθρωποι της τέχνης του θεάτρου; Σιωπούν;

....Πληροφορούμαστε ότι ήδη το Δελφινάριο σκοπεύει να καταθέσει μήνυση για αθέμιτο ανταγωνισμό. Τι κάνουν όμως τα σωματεία των ηθοποιών; Ακόμα περισσότερο, τι κάνουν οι ηθοποιοί βουλευτές; Πού είναι οι ερωτήσεις προς την υπουργό Πολιτισμού για την προστασία της σάτιρας από τους «γαλάζιους» εισβολείς; Ο κ. Σκουρολιάκος του ΣΥΡΙΖΑ ως πότε θα σιωπά; Πού είναι ο πνευματικός και θεατρικός κόσμος αυτού του τόπου τούτη τη δύσκολη στιγμή για την επιθεώρηση;..(Α.Χ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency